Thursday, April 17, 2008

I am so very too lazy today...


To all English language learners, kindly ignore the above title as it was grammatically wrong. I just wanna show the level of laziness that I'm suffering now hehehe... I've no mood in doing anything. I feel like sleeping but I'm not sleepy. I wanted to hang the clothes but only managed to do it a while ago (at 2.00 noon!).


In a very sore mood I finally finished ironing some of the clothes and still have some more left (those that I just hang). Today is Thursday. Usually we went out somewhere since everybody is on holiday (except for me - housewife has to work 24/7 huhuuuuu..). Not today though. Abang is not feeling well - flu and headache. I'm afraid, if I insist Abang to go out, his headache may get worse. So, its better to let him rest until he tells me "let's go out!".


I wonder what makes me feel this way - lazy and no mood to do anything. Can I blame on the hot weather outside? Can I blame on me who didn't drink Red Coffee this morning?


By the way, since I gotta know about blogger in draft from the smart and always busy Kak Jie, I've written a few entries and put them in schedule. I think its cool especially when I'm in uninspiring mood like the way I am now...*sigh*

10 sugar & spice:

Umi Kalthum Ngah said...

Dearest neeza,

Assalamualaikum warahmatullah,

It is okay to feel like what you are feeling sometimes...

I too have my bouts of laziness once in a while...

"There is more to life than increasing its speed... If only we would stop and listen..." ~Ghandi~

My late mum-in-law once said, " homemaker's work is never done!"

Enjoy your much needed break!

Wasalam

:-D

silversarina said...

Akak faham sangat apa yang neeza alami.... hey... I'm the House Queen for 17 years... so if you feel lazy , just relax.. kalau buat pun memang takkan puas hati.. baik tunggu mood datang baru buat.

pB said...

kito nie bukae nyor mesin.
buleh krijo 24 jae tok breti.

mesti ado mud , turun naik.
tiko maghi rajing , semuo bendo buleh bereh.

tapi tiko maghi malah , nok bangun pun sero payoh ..









hopefully , che abear sehat.
buleh bowok neja dengae anok anok g jalae jalae ...

Helena said...

hi, just blog hopped from mamamia..... hey its okay to be lazy once in a while, dear.... cheer up!

Neeza Shahril said...

Kak Neenaumi,

Waalaikumsalamwarahmatullah...

betul juga ya Kak. Kalau asyik jalan aje, kereta pun rosak. So, neeza ambil kesempatan ni untuk berehatlah kiranya...

Mengenai kerja rumah tu, nak buat macam mana kan. Kalau tidak, tidaklah pulak Allah bagi ganjaran besar buat ibu ibu ye.. asalkan kita kena ikhlas.. Yang ni, neeza kena selalu check sebab selalu aje neeza bising especially dengan anak-anak.. :)

===================================

Kak Rina,

Neeza yang baru 8 tahun ni dah selalu aje letih rasanya.. ini pulak kak Rina yang 17 tahun..
Tabiklah kak...

===================================

Kak pb,

sungguh tu.. tapi kae, Ja ni slalu la pulok sero malah tu.. hehehe.. nok wak lagu mano lah tu.. tapi hari ni sero rajing sikit..

che abe sihak doh sikit.. smale tubik jugok akhirnyo.. siiyae jugok ko dio.. tapi dio hok ajok tubik.. kiro okaylah dok.. :)

===================================

Helena,

thanks for dropping by.. my once in a while is actually quite a lot in a month la Helena... hehehe...

OndeOnde said...

JA, biasolah braso malah tu.
Tteko tak dok mood, tok soh maghi la gajoh ghima pong! ppaka dok ssebek ssitu jah.

tapi lepah tu tengok rumoh kubae2 kito sedighi la pulok hok sakit ppalo..hehehehe..mako mulut pong jadi mulut mugha laaaaa... :D

ummu asiah said...

Neeza, tak pe 'kerja sendir' ambil masa sendiri utk siapkan. Tak ada yang nak marah kecuali time suami and anak2 nak cari baju, socks dn apa2 lagi..tak de di tempatnya..sebab semua dok berlonggok tak berlipat..yess...akak paling tak suka..semua kerja yang berkaitan dgn baju ni..banyak betul prosesnya..

As for me if boring sgt mulala terbayang2 dikepala shopping2 complex yang nak di lawati..he..he..terapi minda dan badan..

pakpayne said...

neeza....:-)

jap, suko pulok dengar onde onde panggey dengae namo JA...hehe

Ja,

kes beraso malah dan takdok mood tu...biaso lah Ja...especially kalu dok di saudi nuh...kita build up our expectation for the wekeend, sbb weekend jah buleh tubek sama suami...nok gi situ sini...tapi bilo weekend pun dok di rumah, mudoh kita putuh angin....

bukali lagu tu la tu...

ado buat bledho ko lately nie??

lamo doh abe id dok makae bledho...hehehe

Mak Teh said...

Boleh je bagi cuti untuk diri sendiri. Apa salanya relax-relax sikit. Elok juga makan vitamins eg cod liver oil and pemakanan tambahan lain. Kadang-kadang sebab kita overwork kita jadi moody or kalau nak period or kalau baru mengandung. Cek lah yang mana satu agaknya. Hehehhe, dari Doc mak teh!

Neeza Shahril said...

Kak Wani,

sungguh tu kak Wani. 2@3 hari ni malah sungguh la ghaso..
Lo ni.. rumoh kuca lana Ja sughoh anok sippe sedighi sebak demo nih jugok hok lembae pong..
Doh wi Tugah masing2. Kalu khijo comey, buleh upoh hehee..

===================================

Kak Ummu asiah,

since kat sini neeza jemur baju dalam rumah (di laundry room merangkap store), senang sikit.
Tak payah angkat pun takpe. Cuma kena angkat bila nak jemur yang lain. hehehe...

Kat sini kalau neeza boring, tak boleh bayangkan shopping complex sebab lepas tu kena bayangkan bila husband free nak bawak neeza...
kat sini pompuan takleh keluar sorang2.... :(

===================================

Pakpayne,

hehehhh.. Ja tu nama my parents and family belah Kelantan panggil.. ala ala manja gitu.. kihkihkihhh...

memae lagu tuh la tu... keno la tungu weekend. Tapi weekend pun tok tentu ado mood nok tubik bandar pulok.. Kalu sediri buleh drive, mudoh sikit hehe..

Tok wak bledho pong..agar2 takdok. Hok jelly dok jual ssini tok tahu la sedak ko dok...

===================================

Mak Teh,

Tak pernah neeza tanya supplement kat pharmacy tapi Elisa kata mahal sangat. Beli kat Malaysia je lah.. memang kena makan supplement neeza ni rasanya..

Neeza ni Mak Teh, kes yang nombor 2 tu...penyakit bulanan orang perempuan. hehehe....