Wednesday, June 11, 2008

Takziah to Kak Elle and Akuni tag me again!!

***************************************************************
***************************************************************

Edited on 12 June 2008 at 7.29pm (Saudi time):

Takziah buat Atok (ayah Kak Elle) yang telah kembali ke Rahmatullah pada petang semalam 6.34 ptg 11 June 2008 (waktu S'pore/M'sia). Neeza doakan roh Atok sentiasa tenang di sana bersama golongan yang dikasihi Allah s.w.t. Alfatihah....

Kak Elle, mungkin ini lah yang terbaik... mungkin Akak sayangkan Atok tapi Allah lebih tahu apa yang terbaik buat Atok. Tabahkan hati, Kak Elle...



***************************************************************
***************************************************************


Dush!!! (tumbuk manja hehee..). I think this is a 2nd tag from Akuni dearie . I guess I have to complete these...


7 RANDOM FACTS ABOUT ME:

1. Will be 34 this November (according to Hijri Year - already 35!)
2. Married at the age of 25 (tapi my relative kata, awalnya!!)
3. Easy to make friends
4. Hard to trust people
5. I like spicy food and all sorts of cakes!
6. I think I'm still childish at times ;)
7. Not into sports (sorry...)


7 THINGS THAT SCARE ME:

1. Losing something / someone
2. black out (I always imagine the worst)
3. Blood
4. Get scolded
5. Get sick
6. Unintentionly making someone feel sad / bad
7. being late for an appointment


7 THINGS I SAY THE MOST:

1. Sabar je la..
2. Ye la tuuu..
3. Ye ke...?
4. Ek elehh...
5. Bismillah..
6. cepatlah buat homework.. (sesuai dengan keadaan sekarang)
7. Kan Ummi dah kata... (familiar??)


7 THINGS I TREASURE THE MOST:

1. My husband, 3 lovely kids, parents and siblings
2. Childhood memories
3. Happiness
4. My wedding pictures
5. friends
6. Good health
7. smile on my husband's and kids face...


7 FIRST TIME THINGS I EVER DID:

1. Pegang ular and lilit kat leher (eeeee...)
2. get married
3. naik cable car when I was 8 months pregnant
4. I guess everything else is the first time...


7 PEOPLE TO DO THIS:

I don't wish to tag anyone... so, mine will stop here :)

23 sugar & spice:

zino said...

rajin nya menjawab tag.. zino memang cenekel sikit nak jawab tag ni..hehe

Jie said...

samalah zino...

banyak tag yg tak berjawap..rasa tak celuih nak selit tang mana kat entri tu...

dah le blog mcm pesembur..mcm2 ada.

Kakjie kawen umur 24 neeza, umur 25 dah ada anak sorang..

:D

untung tau

Neeza Shahril said...

Zino,

tau dahhhh... hehehe.. sebab tu neeza tak nak tag orang dah.. ;)

===================================

Kak Jie,

tu sebab neeza stop aje tag tu..
macam kak Jie takpe, banyak cerita..
macam neeza ni, boleh buat modal tulis entry hehee..
Kak Jie dapat anak awal... jadi ibu awet muda... :)

silversarina said...

belit ular tu... mau pengsan masuk ICU akak, itulah binatang yang amat akak takut.

dah habis tag, sure lega :)

Neeza Shahril said...

Kak Rina,

takut jugak neeza.. tapi orang tu jaga aje.. memang geli geleman..

lega sangat hehee..

-akuni- said...

Perkataan yg paling byk kita sebut, bukan ke "Hello" kan masa jawap telefon tu... satu hari berapa kali agak2 angkat telefon... lepas tu "Bye" bila dah habih cakap kat telefon tu... kdg2 "bye" disambung dengan "Assalamualaikum"...

Thanks Neeza, jangan marah kena tag... suka-suka aje kan... saya tengok ramai org yg bila x de idea nak update, dia org jwb tag lah... heheheh

ummu al hanafi said...

kira awal tu pa 25 kawin
keh keh keh keh...
kawin kawin....
hehehehhehehe....
mcam2 ye neeza semua kena jawab 7 ek!
:D

Abang Long said...

Memang seronok baca jawapan orang yang kena tag.

ADIEJIN said...

oit..dah dah..udah ler jawab tag tag nih...ish.

Tapi masa 1st time kahwin tu awak 1st time buat apa ek ? hehe..

YuszTieY said...

KAK.JA SIHAT KO...LAMA NYA ORG TAK CHAT DGN K.JA ...MASIH TIDAK ADER MOOD LAGI KO NOK NULIS BLOG...KER BZ LONI...

misz_A said...

kak neeza bukan setakat pegang ular tu tapi siap kena panggil naik stage n kiss the snake!

arsaili said...

salam kak..isk2...awalnya kawin..ehehe

Neeza Shahril said...

Ahni,

sayangnya duduk kat rumah ni terlalu jarang neeza jawab phone hehee..
neeza okay aje Ahni.. okay jugak sebab kadang2 takde idea nak buat entry.. anyway, thanks for tagging me.. at least neeza tahu, ahni ingat neeza :)
neeza dah stop tag orang sebab tak sure orang tu suka buat tag ke tak.. hehee..

===================================

Nana,

awal ke 25 tu? 9 tahun lepas tak kot hehee..
banyak benda boleh tulis tapi dia mintak 7 je kan.. jadi, neeza tulis 7 je la.. hehehhh..

===================================

Abang long,

biasanya tag ni mengenai orang tu kan.. memang seronok baca :)

===================================

Adiejin,

masa first time kawin tu, buat... errr.. buat.. errr.. buat bodo je.. hehehee... (aci tak??)

===================================

Tiey,

Kak Ja kughe sikit la Tiey.. may be tok lamo lagi okay kot.. hehee..
mood tu keno cari la dik... :)

===================================

Misz A,

haah kan.. camne boleh lupa kena cium ular tuuuuu.. aduiii, takleh lupa laaa ish ishhh....

===================================

Arsaili,

awalnya?? hehe.. kalau sekarang umur 25 awal kot..

manje said...

salam kak...

hehe ayat yg selalu akak sebut tu 5 yang teratas manje pon suke sebut... hari2... Sabar je la..

^^ mis u

kakLuna said...

sy kawin 22 dpt anak 23..tp 6thn yg lalu lah.. :). pastu sampai skrg lum rezeki utk dpt berikutnya....apapun sy redha.. :)

sy pun penah amik gambar dgn ular melilit kat tengkuk...rasa basah2 je kan..eii geli tp syok sbb dpt cabar diri hihi

maklang said...

ish...gelinya ular melilit kan leher tu...tak sanggup den!

Neeza Shahril said...

Manje,

salam manje :)
tah dari bila akak pun tak perasan suka sebut cam tu hehee..

*miss you too..

===================================

Luna,

Insyaallah, adalah rezeki tu nanti

tapi ular tu lilit atas tudung akak sebab tengkuk akak ada tudung.. tadi still geli.. hehee..

===================================

Maklang,

memang geli.. rasanya, tak sanggup buat dah lepas ni.. hehe..

13may said...

ular????

ngeri ngeri...hehhe

Neeza Shahril said...

13may,

hehe.. memang ngeriii..

Abang Long said...

Rajin juga menjawab tag ya ? Agaknya selepas ini, ada pula tag tentang 8 perkara.

neomesuff said...

hehee..theres always a child in everybody ;-)

WanHidayat said...

Salam akak.....sekarang jam 2:34 pagi...sy shift malam, start jam 12 malam sampai jam 12 tgh hari esoknya...dah biasa...rajin akak jawab tag dan dah jadi mcm sy suka habiskan tag tuh...rasa kecian plak nak tag org...hehehe....

Akak...apa khabar, sy alhamdulillah, baik2 sahaja kat EM nih...kerja penat sikit lah tapi masih kuat untuk hari2 seterusnya...hehehe...

akak...akak...bila kita nak jumpe...nak jumpe akak Saudi Arabia lah....

Neeza Shahril said...

Abang long,

rajin sebab orang tag kan... 8 perkara? hehe.. tambah 1 je lah lagi hehe..

===================================

Neome,

I'd like to be child again kalau boleh, hehehhh...

===================================

Dayat,

Salam Dayat... wahhh.. pagi2 ditengah lautan mesti sayu perasaan kan... lihat ketenangan laut.. bestnya la.. bertuah Dayat...

Akak jawab tag sebab rasa obligated to friends.. tapi, kesian nak tag orang sebab ada orang tak suka nak jawab tag.. hehee.. sama la kita ;)

Akak sihat2 aje dik... kita jumpa di Arab Saudi ye.. nanti bila Dayat dapat kerja sini... Insyaallah...