Sunday, June 15, 2008

my 100th post!


After about 6 months of involving myself in this blogging world, I finally managed to write the 100th post. Hahahaha!!! Nothing to be proud actually (bukan ada award pun hehee..).


I guess for this post, I wanna put something personal. Personal??? Have a look at these...


Can you recognize the girl in that lady's arm?



Wonder who she resembles with? Hmmm..


What about this one? Who's that little girl yang macam nak tercabut kain nenek dia, dikerjakan besides that woman?



I just realized, she posed well in front of the camera hehehe... no wonder her 2nd girl is like that too..


Who's that girl in front of the 'N' cake then?



Sitting at her left is her quite close friend, A*** S*****a. Wonder where she's now...


and who's that girl tersengih macam kera sumbang in the pink dress?



That's the only picture she had with her close friend and also her neighbor, Echah. Where're you Echah??


Lastly, who's that toddler who lembik macam agar-agar didn't want to look at the camera?




Who is she?


She is.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ME!! heheee... can guess from the wordings huh!!

31 sugar & spice:

miss cloudy said...

congratulations on ur 100th post!!
hehehe...comey2 gamba zaman dolu2 tu.. post yg ke 101 citer lah pasal sumtin yg gempak2 sket... he...he...he...

silversarina said...

Tahniah , kejap je dah entry yang ke 100..keep on blogging babe !!

Alahai comel sangat si kenit tu, kalau jumpa masa tu siaplah pipi tu akak kerjakan. Mak neeza memang awet mudalah ,mesti neeza nanti macam dia jugak :)

-akuni- said...

Wahhhh... dah post ke 100 ke... wonder post sy dah berapa ya... tak pernah amik pot pun...

Banyak jugak ya gambar lama-lama Neeza... tu kenangan yang tak ternilai tu....

Mak Teh said...

Tahniah di atas entry ke 100! I havent counted mine. Keep on blogging!!

zino said...

nostalgia betul gambar2 tu..hehe

as said...

wah...bukan main lagi dia...eh....sama la muka ngan coan....hehe......congrates 100 post!! bila la as nak sampai figure tu..hehe :P

Neeza Shahril said...

Miss Cloudy,

thanks... rasanya semua budak kecik nampak comey..
dah besar jadi comot!! hehee..
entry gempak?? apa ye hehehhh...

===================================

Kak Rina,

thanks..
aduuiii!!! sakitnyaaaa!!
tak kena gigit dah jerit.. hehehee..

===================================

Ahni,

nak tahu entry, check kat dashboard je.. unless kalau ada entry yang tak publish, lari lah sikit counter kot..

gambar lama tersangat banyak sebab ayah neeza memang suka ambik gambar.. tu yang menurun kat anak dia hehehh..

===================================

Mak Teh,

thank you... Neeza try tulis lagi walaupun tak berapa ada mood sekarang... ;)

===================================

Zino,

boleh guna utk jejak kasih tu.. hehehh..

===================================

As,

sama ngan Coan?? lain kot.. (akak rasa laaa)

thanks.. as tak lama lagi la..

Jie said...

tahniah....ke 100!

amboiii..klasik sungguh gambar² ni.

photogenic lah neeza nie. comel je..patutlah skrg ni tgok manis..ayu je...

Adry said...

Comel la time kecik... hehehe... nice pics... nice post... nice blog... everything is nice... :)

ummu al hanafi said...

100 posts!!! woww.. power tu neeza!
kekkekekekkeee...

Ada lagi gambau2 lama ek!! mmg power! hahahahaha

Ada Ada Jer......

:)

Abang Long said...

TAHNIAH atas entri yang ke 100.

Mata terpempan kearah gambar foto hitam putih, terasa indahnya dunia diwaktu itu.

Ummi said...

Congratulations on your 100th entry. Cepat betul dia ya. Ummi sekarang dah slow sikit sebab busy sokmo. Tau gok mendanya buzy.

Comellah baby tu masa kecik. Dah besar pun cantik jugak.

Macam muka saper ek? Coan kut.

Camna sekarang, ada sihat?

OndeOnde said...

JA! nostalgia sungguh tengok gambar lamo!!!

hermmmmm....hehehehe...teringak gambar maso kecik!

keno tamboh 100 posting lagi tu!

Ummi said...

after 6 months je dh 100th post. congrats akak!! keep it coming ya.

btw, cumeynye bdk yg lam pic tu ye. *akak la tu kan* :P

Neeza Shahril said...

Kak Jie,

thank you.. klasik kan.. gambar merah2 gitu..
kedai tak cukup color lagi time tu hehee..

===================================

Adry,

thanks singgah sini and thanks for the compliment.. and thanks for everything
time kecik aje :)

===================================

Nana,

baru 100.. belum 1000 lagi hehee..
power ranger!!! hehee..

===================================

Abang long,

thanks...
memang indah zaman kecik.. takde problem kan..

Neeza Shahril said...

Kak Ummi,

rasanya kak ummi lagi banyak kalau tak sebab err.. dulu tu kan...

comel ye baby tu? masa kecik je.. comot aje tengok dia tu bila dah besar hehehe.. macam Coan??

sekarang makin teruk la.. tapi ada masa masanya la..
sabar aje la kan...

===================================

Kak Wani,

bilo kelih gambar2 lamo, raso sayu jah..
100 posting lagi?? lambat sikit la kali.. :)

===================================

Ummi,

tu sebab laju sikit.. sekarang ni keretapi arang batu, slow sikit hehee..

heheh...

maklang said...

tak lama lagi entah berapa ratus pulak..congrats..

Umi Kalthum Ngah said...

Assalamualaikum...

Tahniah! Teruskanlah ber'blogging'...

ADIEJIN said...

lerr..budak kecik lagi rupanya awak ni. Tapi pandai buat blog dah dan pandai menulis. Berapa tahun umur adik ni ? Cukup pandai. Uncle Jin kagum...ahaks..

ummu asiah said...

Neeza tahniah..

Ye lah baru 6 mths rupanya...and yet dah 100 posting..

Alhamdulillah...selamat menulis lagi..

ummu asiah said...

Neeza tahniah..

Ye lah baru 6 mths rupanya...and yet dah 100 posting..

Alhamdulillah...selamat menulis lagi..

Neeza Shahril said...

Maklang,

rasanya lambat kot..
sekarang pun rasa cam malas aje.. hehee.. anyway, thanks ye :)

===================================

Kak Neenaumi,

Waalaikumsalam warahmatullah..
thanks kak.. Insyaallah..

===================================

Uncle Jin,

hehehe... tak pasal2 dapat title Uncle.. hehee
adik kecik terer blogging peee.. buleh kan uncle.. hehehh..

===================================

Kak Ummu asiah,

thanks kak..
Insyaallah..

Kak Lady said...

Neeza...hehehe...saper lagi kalau bukan neeza...dlm semua gambar tu...comel yg tgh tarik kain mok tu...baik tak tercabut...

Neeza Shahril said...

Kak Lady,

hehehe.. pandaiiii...
bila neeza tengok balik, neeza tak ingat sama ada kain Mok tercabut ke tak? hahaa!!

Fadzila said...

congrats kak..... comel la akk masa kecik2 dulu....

cikgu jawe said...

tahniah. gambar lama dgn frame tajam2 mcm tuh dh tak juma lagi skrg.

nostalgia sungguh.

Neeza Shahril said...

Fadzila,

thanks sis.. :)

===================================

Cikgu,

thanks cikgu..
memang nostalgia :)

pakpayne said...

hehehe....Suko tenguk gambar2 Neeza masa kecik tu....

Dari kecil da ada bakat untuk nampak vogue!

Nice one...thanks for sharing.

Ariffin

Neeza Shahril said...

Abg Arif,

thank you...
mana ada vogue.. biasa2 aje..
masa kecik, ambik gambar spontan aje.. candid je..

saja suka2 letak... ingat zaman kecik..

neomesuff said...

sorrilaaaa..lama tak vsit yr blog..dah 100th entry dah...hehheee
Congrats!

laaaa...ingatkan gambar nora when she was small *wink* or Takuya Kimura hahahaaa

Neeza Shahril said...

Neome,

takpe.. neeza faham laaa..
thank you..
gambar nora?? hahaha!!! nora celup ada la.. hehee..