Tuesday, July 29, 2008

3 tags by Aliya and Akuni


Tag 1. Tag 2. Tag 3.

Tag 1 - reading Aliya's blog a few days back. Shocked that I was tagged. hehee.. It's pretty easy. Benda-benda first time. Selalunya kita ingat (kalau ianya menggembirakan lah selalunya...)


  1. 1st time naik kapal terbang - Tak ingat the exact date tapi tahun 93 kot. Ada educational excursion ke Egypt. Naik Royal Brunei. Memang jakun giler. Pindah seat sampai 3 @ 4 kali rasanya sebab orang tak ramai. hehee.. sabar aje la.

  2. 1st time beranak - 18 July 2000 at 8.00am, keluarkan Sophea Binti Shahril (ikut tingkap la tapinya - C Section)

  3. 1st time pergi overseas - Masa sekolah rendah tapi tak ingat tahun. Pergi Golok. Oversealah tu kan heheheee...

  4. 1st time duduk jauh drp family - kalau jauh dari family yang melahirkan, start dari 3 bulan lah rasanya sebab umur 3 bulan, arwah nenek ambil Neeza dan besarkan di Kelantan. Aci tak gitu?

  5. 1st time kerja - ehemmm... memang tak pernah kerja masa sekolah. First time ialah masa belajar di US. Buat part time kerja jadi waitstaff (ala ala waitress lah). Best sangat sebab dapat bergaul dengan kawan-kawan dari seluruh dunia. Yang paling best masa dapat gaji setiap 2 minggu. Sebenarnya allowance yang Neeza dapat cukup tapi sebab semangat bershopping dan travel ni tinggi melangit, kenalah cari duit tambah :P

  6. 1st time rasa diri gemuk - Masa sekolah menengah especially di Kuantan, memang badan naik bagai di pam-pam rasanya. Maklumlah, selera makan banyak. Makan pulak 6 meals per day. Lepas tu petang-petang bantai ice-cream aje.. Bila tengok dalam gambar, nampak sangat muka chubby huhuuuu...

  7. 1st time bercinta - bercinta tu apa yek? entahlah....

  8. 1st time rasa diri cantik - tak perasanlah pulak sebab tak pernah rasa cantik pun. Tapi, Alhamdulillah... bersyukur dengan pemberian Allah..

  9. 1st time masuk cinema - masa Darjah 3. Ayah bawak kami sekeluarga tengok cerita 'Mekanik'. Susan Lancaster dan Azmil Mustafa berlakon.

  10. 1st time admitted in hospital - Form 2. Jumpa doctor sebab sakit perut. Dia suspect appendix. Kena duduk dalam 2 hari kot. Padahal takde apa pun. Kat bed sebelah was my ustazah masa Darjah 6. Kesian dia sebab alahan teruk akibat pregnant.


Untuk tag ni, Neeza nak tag kawan-kawan di bawah. Harap sudi buat tag ni ya :)



  1. As
  2. Lieyn
  3. Liza
  4. Manje
  5. Miss Cloudy
  6. Nadia Yuna
  7. Noniey



Tag 2 - Brillante Weblog from Akuni




The rules of accepting are as follows:-

1) Put the logo on your blog.
2) Add a link to the person who awarded you.
3) Nominate at least 7 other blogs.
4) Add links to those blogs on yours.
5) Leave a message for your nominees on their blogs.

I forward this award to:

  1. As
  2. Lieyn
  3. Liza
  4. Manje
  5. Miss Cloudy
  6. Nadia Yuna
  7. Noniey

Tag 3 - Kreativ Blogger from Akuni



Ok, here's the rules :

1. The winner may put the logo on her blog.
2. Put a link to the person you got the award from.
3. Nominate 7 blogs.
4. Put links to the blogs.
5. Leave a message for your nominees

I forward this award to:

  1. As
  2. Lieyn
  3. Liza
  4. Manje
  5. Miss Cloudy
  6. Nadia Yuna
  7. Noniey


7 sugar & spice:

as said...

ha tu dia!!!!! mengetag orang...kah kah kah....

insyallah,next entry akan dilaksanakan :P

YuszTieY said...

hehehehee...nak gelak la plok bila k.ja tulis pi oversea..golok wehh..huhuhu..kalu gitu ore gi ta'bai pon oversea gak lah..sebere daerah..kakakaaaa.

Neeza Shahril said...

As,

akak kena, as mesti kena punya hehehehh...
alright.. :)

===================================

Tiey,

Ta'bai tu kira oversea lah jugok Tiey sebab bukae Mesia kae... hehee..

ADleez said...

huhuu..kak neeza g golok wat gapo...kikii..hihi..mesti best kn..kt sn brg mrh2...huhu..klu liza skn shopping..kikik..ok la psl tag tu insyaallah tungguuuuuuu...

noniey alias said...

tq kak neeza..nanti saya buat eh. ni dalam kelas ni. dalam kelas pun leh main intenet? canggih kptm skrang ni. hehehe. kelas kat lab ah kak neeza..

hidayah said...

kak neeza... tag tu apa ye.. tgk org tag org cam seronok je.. tapi tak berpeluang ditag.. huhu.. nak tag org tak reti plak..

Neeza Shahril said...

Leeza,

gi golok ikut ma dgn ayah shopping barang2 murah kat sana.
naik sampan lagi tu liza.. bestttt hehee..

===================================

Noniey,

canggihnya.. hehehe..

===================================

Hida,

tag tu maknanya kita bagi tanda kat orang tu untuk buat apa yang kita suruh..
Hida dah di tag tu oleh Lieyn dan Noniey :)