Monday, November 10, 2008

24 jam tu cukup cuma...



Semua orang dapat 24 jam sehari. Tak lebih dan tak kurang. Neeza pun sama jugak. Ada orang complain masa tak cukup sebab banyak sangat kerja. Baguslah, sebab itu menunjukkan mereka comitted untuk buat kerja. Neeza tak complain tak cukup masa sebab masa Neeza sememangnya terlebih cukup (siap ada masa tidur 2 jam lepas balik kelas tuuuu...)


Tapi... aktiviti blogging agak terhad sekarang. Kenapa yek? Sebab badan dah tak larat kot. Dan season... hehee.. ke sebab badan dah besar? Macam giant ke? Tak lah sampai macam giant tapi kalau tengok, mungkin ada iras iras lah kot hahaha!!!


Bila tak larat, teman setia ialah bantal dan katil aje lah. Kalau tak pun, couch kat depan tv. Lepak, berlunjur kaki sambil tengok tv. Bestnya la... Santai habis. Lagi best kalau sambil tengok tv sambil mengunyah! Hehee.. Manalah badan tak naik bagai di pam pam kan...


Tapi, tak best jugak biarkan blog tak berupdate dan lagi tak best bila ada kawan-kawan datang menjenguk tapi Neeza tak sempat nak menjenguk kawan-kawan balik. Jadi, bila terasa badan okay sikit, barulah Neeza duduk depan laptop ni. Nak baring kat katil sambil surf the net takut tertidur pulak ;).


Kepada kawan-kawan Neeza yang baik hati, Neeza harap jangan lah ada yang berkecil hati kalau Neeza lambat 'menyinggah' rumah kawan-kawan. Bukan tak sudi tapi alasannya ialah seperti di atas.. :))


Salam sayang untuk semua... :)

19 sugar & spice:

cHeRyNa PiReS said...

sha setuju ngan kak neeza...sha pon terase macam aktiviti blogging dah susah sangat skang nieh:(

takpe kak neeza..take ur time:D

PENDEKAR said...

kalau aku aku schedulekan jer, tulis banyak......h ehe hehe so macam update.....padahal aku ntah kemaner

Kak Elle said...

nak tanya sikit ye sikit aje 'badan membesar ni ada isi ke?'...kalau ye tahniah ku beri:)

Tie said...

Ho ho...kena virus M kot...tak pe laa...lama2 sembuh lah tu.......

zino said...

blogger tegar macam mana boleh tinggal kan blog.. macam makan tak ada perisa jadi nya nanti hehe

Adry said...

ermmm i have the same feeling... tapi insyaAllah takkan berhenti blogging sampai bila bila..


Adry @ http://www.adrysabry.com

YuszTieY said...

relax la dulu k.ja time loni k.ja bz mana tau esok2 ader la tu mase kosong...tak pon habis salin esok2 byk la mase kosong...pastu update la sejam sekali pon tak per..ore best jjer baco citer k.ja semua..

Cat Cat said...

Neeza,
Cath pun x larat nak berblogging hari2... Dah kena penyakit malas, babe... Hehe.

pB said...

hok paling utamo ,



che puae keno cukup rehat ....

~akuni~ said...

Ni dok letih2 nih... ada pape ke... hahahah

silversarina said...

salam,

Paling utama neeza sihat dan baby juga sihat.

Take care !!

Neeza Shahril said...

Sha,

at least Sha ada alasan kukuh.. baru start kerja..
akak ni alasan apa entah hehe..

***********************************

Pendekar,

nak tulis pun tak sempat.. ni pulak nak schedule kan ;)

***********************************

Kak Elle,

rasanya ada la kak elle.. *wink*

***********************************

Kak Tie,

teruk sungguh virus M ni kan.. ;)

***********************************

Zino,

hehe.. neeza belum blogger tegar kot..
malas tegar ye kot haha!!

***********************************

Adry,

akak tak nak berenti gak.. cuma agak lembeb sekarang ni :P

Neeza Shahril said...

Tiey,

biar betul update 1 jam sekali hehee...
tu mandi pun kena bowok laptop tu hehe..

***********************************

Cath,

tu la kan Cath.. bila winter, badan pun sejuk dan slow.. ;)

***********************************

Kak Pb,

tu sudoh semestinya dih kak pb.. :))

***********************************

Akuni,

jap nak rasa.. haah.. ada laa... ;)

***********************************

Kak Rina,

betul tu kak Rina..

tu yang kena kurang blogging ;)..

Jie said...

ye betul neeza...tiap org ada 24 jam....tapi tiap org ada berbagai jenis tanggungjawap...aada org berbagai jenis aktiviti..

itu yg membezakan..

Kak jie pun lepas raya , kelas mula sept biasa...aktivi berblogging pun rasanya makin kurang..ialah..ada pasang surut gak

jaga diri neeza ya

KAKTINY said...

paham paham.. penah alami situasi yang sama (tak dapat masuk blog kengkawan.. lagi parah sbb tak dapat masuk dan update blog sendirik..huhuhuhu..)

selamat merehatkan diri dan jgn lupa kembali beraksi k.. hehheheheh...

salam sayang...

zany said...

neeza,

tak kecik hati, cuma hairan bin ajaib je, he, he....ratu blogging berhibernasi di tengah padang pasir ke??? Kot lah hari tu hujan lebat sejuk sampai ke hari ni, hiks..

Zabs said...

Salam Neeza,
Sesekali rasa malas tu biasalah. Bila ada mood nanti, lawat2lah semula kawan2 tu. Semua orang akan rasa penyakit "begitu". Ia datang dan pergi....

Neeza Shahril said...

Kak Jie,

betul tu kak Jie.. dah lama sangat tak belajar..
sekali dapat belajar ni.. sayang lah nak tinggal..
blogging boleh qada kan.. hehee..

***********************************

Tiny,

Kak Zany.. gitu lah rasanya.. bila sejuk ni.... unta pun beku hehee..

***********************************

Pak Zabs,

semoga penyakit ni tak lama.. nanti neeza pulak yang bosan hehe..

heheheee.. kalau blog sendiri tak update, orang lagi lah tertanya tanya kan.. ;)

***********************************

Fadzila said...

nak kecik ati jugak....