Friday, January 2, 2009

Lebih baik dari semalam


Dah masuk tahun 2009 rupanya. Ini juga bermakna dah 3 tahun Neeza berada di saudi... erkkk!!! biar betulllll??? betul apa.. 2007, 2008, 2009! 3 tahun lah tu... bijaknya Ummi Shahmey ni mengira... hahahaha!!!!


Itu intro lawak sempena hari kedua di tahun 2009. Kita mesti ceria kan diri sebelum menceriakan orang kan. Jadi, penuhilah diri dengan keceriaan supaya kita sentiasa happy. Itu adalah pesanan penaja untuk penaja sendiri.


Bila tahun bertukar, umur bakal bertukar juga. Bertukar kepada lebih banyak. Bila umur lebih banyak, jarak untuk kita ke tempat yang kekal abadi semakin dekat. Memang kita tak tahu bila kita akan mati tapi sudah semestinya ianya lebih dekat berbanding tahun lepas. Semoga kita semua lebih bersedia untuk kesana. Insyaallah...


Azam? Takde azam special pun tahun ni. Ada seorang sahabat di Malaysia memang ada azam tiap-tiap hari sebab husband dia nama Azam hehehee.. Jangan marah ye Zai.. gurau aje tau.. :).


Setiap hari yang berubah, Neeza punya impian untuk menjadi lebih baik dari semalam. Lebih baik dari segala segi. Neeza berusaha sedaya upaya disambil berdoa kepada Allah. Semoga Allah makbulkan doa Neeza untuk menjadi lebih baik dari hari ke hari. Insyaallah...


Neeza doakan semua sahabat Neeza tak kiralah blogger ke, tak blogger ke, juga dikurniakan Allah dengan impian yang mereka harapkan. Ameen...

14 sugar & spice:

cHeRyNa PiReS said...

semoga semua impian kak neeza menjadi kenyataan...sha doakan kak neeza maintain cun! rase macam tak caye lak dr tahun lepas dok rewang2 masuk blog kak neeza...woow...harap2 blog nieh maintain ye!:D

Kujie said...

Kak Jie pun tiada azam yg detail sgt...berharap setiap hari menjadi yang terbaik.

Chekgu BaniHassim said...

berusaha selagi ada daya..
emngharap yg terbaik selagi kite berusaha...
dan jgn pernah berheni berharap selepas berkali2 berusaha...
Allah tu Maha Adil...
:)

Shima said...

punyalah tok sukanya kakok duk kat sana...yang 1 tahun lebih pun..cakap doh 3 tahun.bagushh....bagushh...

selamat bersalin yer...

nj said...

Neeza...
Selamat Menyambut Tahun Baru dan Semoga selamat menerima kehadiran orang baru juga... Take care and wishing you good health!
So macamana berpantang nanti di sana ye?? Tukang urut ada ke?

zino said...

selamat tahun baru..

berapa tahun lagi nak duduk sana tu?

manje said...

salam akak

salam tahun baru... moga impian akak dan kite sume akan tercapai tahun ni... Insya Allah.

silversarina said...

salam,

Tahun baru dengan penuh ceria, tu yang paling bagus .

Dah siap semua barang2 baby ???

maklang said...

azam baru tu kita simpan dalam hati...kalau tak kesampaian...doa2 moga2 tahun akan datang tercapai jua...

take care yer...

Cat Cat said...

Neeza,
Never say too old, Neeza... Haha!

manlaksam said...

Semoga ceria selalu!

Neeza Shahril said...

Sha,

thanks Sha...
maintain? Insyaallah... kalau akak akan selalu rajin hehe..

***********************************

Kujie,

Insyaallah Kak Jie..

***********************************

Chekgu,

setuju tu chekgu..
moga2 impian kita menjadi kenyataan, Insyaallah..

***********************************

Dik,

suke sebenornya :D..

thank you... :)

***********************************

Norma,

thanks Norma..

tukang urut takde lagi..
tengah dok carik gak ni..

***********************************

Zino,

Selamat tahun baru..
tak tahulah.. tengok che' abang punya decision :)

Neeza Shahril said...

Manje,

salam manje..
Insyaallah..

***********************************

Kak Rina,

betul tu.. kena senyum sokmo.. :)
ada la serba sikit. jadi blur nak membeli..

***********************************

Maklang,

kalau tak capai, kita je tahu kan hehee..
Insyaallah..

***********************************

Cath,

I'm old for age but not at heart hahaha!!

***********************************

Pak Man,

Insyaallah...

Pp said...

semoga tercapai semua azam neeza :-)

pagi takdi, saya breakfast nasi berlauk, lakse, dan nasik kerabu ...huhuhu....sedap weh!! pulut pagi pung ado...

Pp