Saturday, February 23, 2008

salad anyone?

A few days ago, ma called (she smsed first, I called her later heheee..) and asked about a receipe for chicken nugget salad. I'm not sure whether to call it a Chicken Nugget Salad since the chicken nugget that I used was not that much. 5 pieces may be.. the bulk of it was potatoes.


Since I came here, I haven't made that myself.


Yesterday, I felt like eating fresh vege meaning - no cook. So, here my salad goes. The receipe? I list down everything that I used down here.


Ingredients:

3 leaves Lettuce
1 huge Potato (cook before cut them)
5 pieces Nugget
2 Eggs (hard boiled)

1 medium size tomato
1 Green Apple
6 -7 tbl spn Mayonnaise
1/2 tspn Black Pepper
pinch Salt
1/2 tspn Sugar


Directions:

Just mix everything and serve :)









10 sugar & spice:

idham said...

neeza....looks like sedap. ni mesti sedap nie....
:-)

i suka makan ulam....bendir tu pun makan ulam.

aah...miss all the ulam segala macam ulam. daun pegaga, pucuk kayu serai,pucuk betik, pucuk ubi kayu, daun ubi setelo...ermmm lama ni dok makae.

hehehe

idham

Neeza Shahril said...

Idham,

sedap ke? bagi neeza kan, sayur kalau letak mayo memang sedap heheee.. neeza pun suka ulam.. semua pucuk pokok neeza makan. cicoh budu ke.. sambal belacan ke.. makae nasik dengae ulam cicoh budu jadi doh.. hehee..

MAMAMIA said...

This for your kids too? Anak2 akak kalau salad macam ni, dia org cuba pun tak nak.

Kalau utk akak, prefer ulam cecah sambal belacan...

silversarina said...

Laa kesiannya cakap pasal ulam, tak pe , kat tempat orang makan dan cuba segala yang ada di sana, nanti balik mesti rindu atau tak nak makan dah ... Izzat anak akak dah tak nak makan langsung nugget, sausages sejak balik dari Jordan, jemu dia kata .... laban dengan mango tu kena bubuh gula / honey , yummy.

ummualhanafi said...

yum..yummy....
sedapnyerrr...
lama dah x makan
dapat idea nihh...
nak buat aaaa
:)

Neeza Shahril said...

mamamia,

hehee.. anak anak neeza cuma makan telur dan nugget je. Yang lain2 neeza and husband yang perabih.. hehee.. Diorang memang suka mayonnaise tapi tak suka sayur. Tak tahu nak buat camana dah..
-----------------------------------

Kak Rina,

Ulam kat sini lain dari kat Malaysia. Tu yang rindu ulam malaysia.. takpelah, balik nanti makan puas2 ulam.. hehee.. nanti nak cuba lagi la Laban manggo tu hehee..

-----------------------------------

Nana,

buat buat.. senang sangat. dan kenyang.. semua ada.. ayam.. sayur.. dah tak yah masak lain.. hehee

neomesuff said...

super delicious beb ;-)

Neeza Shahril said...

neomesuff,

enjoy.. :)

maklang said...

selalu nampak nama neeza esp kat OO...sorilah terjah masuk ni...

Neeza Shahril said...

maklang,

panjang umur mak lang. baru sebut nama mak lang dgn zino smlm dah sampai...
Terima kasih sudi datang sini. Neeza ni kanak2 baru belajar heheee..
tak sama cam Mak Lang.. datang lah lagi ye bagi tunjuk ajar :)