Tuesday, April 1, 2008

I'll be on leave, Insyaallah...


What? I'll be on leave? Am I working? Since when? What do I do? I thought it's not easy to get a job here (in S@udi). But now, I got a job??? Hehehe... that's a gimmick my dear. Yes, indeed I have a job - 2 jobs simultaneously huhuuu.. The first one is a maid / helper / bibik at Mr. Shahril's residence (kwang kwang kwang - its my residence too duhhh!!). The 2nd one is a blogger without payment.. kihkihkihhh..


I'll be on leave partly for the 1st job (I still have to settle some matters related to the owner and the kids but not the house of the owner) and completely for the 2nd one (probably for 3 1/2 days starting from tomorrow).


To anyone, anybody or anything (anything??? hehehe...), I won't be at home for these few days, Insyaallah. Thus, my blog may not be updated for at least 4 days. What a relief! No!!! I like writing though its not a real formatted writing (I just blab and jot anything that I like here :)).


I'm gonna post a few jokes here. I hope these can be a medicine for those who gonna miss me are not feeling well. As the saying said , 'laughter is the best medicine'. Enjoy :)


Notes: These jokes were emailed to me by my husband (I believe he got it from someone else too). Hopefully the owner of these jokes won't penalize me for copy right reserved. huhuuuu...



KELAS B.I.

Ayah : Apasal B.I kamu nie asyik dapat kosong jer...! Apasal hah?

Anak : Eh, ayah! Tu bukan kosong. Tadi cikgu adik dah kasi bintang banyak kat bebudak lain. Ada dapat 5 bintang la, 4 bintang la. Bila turn adik jer, bintang dah abis. Sebab tu cikgu bagi kat adik bulan.



SUDU

Doktor : Encik kena ambil 3 sudu ubat ni setiap hari.

Pesakit : Eh! tak boleh la doktor.

Doktor : Kenapa?

Pesakit : Rumah saya ada dua sudu jer.



MAYAT

Cikgu : Hasan,sambungkan 2 ayat ini menjadi satu. 'Ali menaiki basikal ke sekolah. Ali ternampak mayat.'

Hasan : Ali ternampak mayat menaiki basikal ke sekolah.



TIRU

Cikgu : Encik,anak awak didapati meniru Ali dalam exam.

Bapa : Apa bukti awak?

Cikgu : Encik tengok soalan nombor 4 nie. Siapakah menemui Pulau Pinang ? Seman tulis "Saya tak tahu"dan anak encik tulis "Kalau engkau
tak tahu, aku lagi la tak tahu".



DOKTOR

Suatu petang datang seorang lelaki berumur ke kelinik ENT, kerana telinganya di masuki biji kacang hijau semasa dia membeli barang dapur di pasar.

Doktor : "Selamat petang..."

Pesakit : "Selamat petang Doktor!"

Doktor : " Ada masaalah apa ...?"

Pesakit : "Telinga saya dimasuki biji kacang hijau, Doktor..."

Doktor : "Biar saya periksa telinga anda!"

setelah diperiksa... .

Doktor : " Ada2 cara untuk mengeluarkan biji tersebut..."

Pesakit : "Apa caranya doktor?"

Doktor : "Pembedahan kecil kosnya 2 ribu ringgit dan pilihan kedua pula percuma..."

Pesakit : "Mahal sangat Doktor, kalau yang percuma bagaimana?"

Doktor : "Yang percuma kena sabar..."

Pesakit : "Baik, saya sabar, dan bagaimana caranya...?"

Doktor : "Anda sirami telinga anda 2 kali sehari dan nanti jika sudah jadi tauge' anda tinggal tarik keluar."

Pesakit : "Huh ??"



I'm gonna miss reading your blogs huhuuuuuuu!!!!! (I'll catch up.. don't worry ;))

23 sugar & spice:

I am Ann said...

i hope you'll have a good time wherever you're off too! :)

YuszTieY said...

huhuhuuuu...ta per kita jadi maid yg bertauliah..hahahahaaaa

-ummualhanafi- said...

kahkahkahkahkahkah!!!!

muahahhahahahahahaa!!!!

you olwez make me laugh fren

:)

Ummi said...

Oh gonna miss you. Have a good time your family.

abanglong said...

slamat cuti cuti... klu jalan2 jumpa unta; kirim salam! miahahahaha

elisataufik said...

ha.. nak gi mana tu??
nak datang khobar ke??

idham said...

hehehe....pakcik gelak dengan cerita taugeh tu laa....hahaha:-))

jommm jumpa di jeddah....pakcik ke sana jumaat ni hingga ahad.

pakcik idhae

Ummi said...

Kak Neeza, the jokes are so freaking funny laa~ tergelak2 umi dibuatnye. Thank you, I really need it.

Anyway, wherever you'll be take good care of urself and come back soon! Will miss ya!

Jie said...

cuti ke?

ishhhh..kakjie nk cari cerita lawak utk neeza gak ni..jap erk..nk google dulu..hahahahaha

ini dari blog kakjie..dulu2..saja utk neeza:

Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik, shan terpandang amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati amin.

Shan : kenapa menangis?

Amin : saya datang untuk ujian darah.

Shan : awak takut ke?

Amin : bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka telah terpotong jari saya.

(mendengarkan penjelasan amin, shan menangis.)

Amin : eh, kenapa pula awak menangis?

Shan : saya datang untuk ujian air kencing...

Jumpa lagi ....take care!

Fadzila said...

sis nak gi mana..? jangan lupa nanti bg report tau.take care...

Cat Cat said...

Selamat Bercuti Neeza... Have fun!

silversarina said...

Thanks for the jokes.

Have a wonderful trip !! ENJOY !!

OndeOnde said...

JA,

Everybody needs a break!
Enjoy your time-off from virtual world and do stop to smell the roses (ada roses ker kat padang pasir tu?hehehehe) tak apalah cium bunga kaktus pun boleh!

Thanks for your kata-kata semangat at my blog!

DBI said...

selamat bercuti..

bluecrystaldude said...

lah.. baru nak tengok2 blog nih. dah cuti plak.. haha..

Hye, I just came by from neomesuff's MUNDANE blog.. See you around :D

bluecrystaldude

neomesuff said...

WO! kelakarz gilerz!...

Happy holiday!

right here waitin for you ;-)

-akuni- said...

Come back soon, girl.

MAMAMIA said...

Selamat Jalan-jalan.

These jokes are sooooo funny.. Thanks for sharing

zino said...

bila balik nanti tentu banyak nak di cerita.. selamat bercuti..

Neeza Shahril said...

Ann,

I really had a great moment. thanks dear :)

===================================

Tiey,

Betul tu Tiey. Bukan senang nak dapat maid bertauliah ni kan. hehehe...

===================================

Nana,

memang lawak especially yang last tu kan.. hahaha!!!

===================================

Kak Ummi,

neeza really had a great time kak ummi. Ni dah balik dah and tadi baru lepas baca entry kak ummi.. tak habis lagi ni... :)

===================================

Abanglong,

thank you. Tapi tak jumpa unta sebab neeza terbang.. takde unta terbang kat sini.. hehehee..

Neeza Shahril said...

Lisa,

trip ke khobar kena call dulu.. takut orang khobar ke lain pulak hehehe..

===================================

Pakcik Idhae,

aik... sudah tukar nama pulak hehee.. neeza pun suka joke taugeh tu.. hehehe..

neeza pergi Jeddah jugak.. tapi airport je lah.. Jumaat malam tu ada di Jeddah nak balik Dammam balik..

nyorok yeee.. btw, pergi Jeddah buat apa?? interview ke? eeheemmmm...

===================================

Ummi,

akak suka joke taugeh tu. creative sungguh orang yang reka tu kan..

I missd you too dear.. :)

===================================

Kak Jie,

kahkahkahhhh!! pandai betul orang yang bagi joke ni kat kak Jie.. neeza memang suka dengan jokes.. kartun.. and semua benda yang boleh buat neeza gelak..thanks kak Jie..

neeza baru balik dari bercuti.. :)

===================================

Fadzila,

akak pergi 'situ' je.. hehee.. dah siap pun report nya.. :)

Neeza Shahril said...

Cath,

thanks Cath. I really enjoyed it :)

===================================

Kak Rina,

thanks Kak Rina.. memang neeza enjoy sangat :)

===================================

Kak Wani,

this break is really a 'break' for me Kak Wani.... and intead of smelling roses, neeza bau banyak minyak attar.. heheee..

anytime sister dearie.. *wink*

===================================

Dbi,

tq doc :)

===================================

Bluecrystal,

cuti kejap aje.. anyway, thanks for being here. salam kenal :)

Neeza Shahril said...

Neome,

I suka yang last tu. sakit perut gelak..

thanks dear...

I missed your celoteh too :)

===================================

Ahni,

4 days tak lama kan... :)

===================================

Mamamia,

selamat dah... :)

no problem. I'm glad mamamia suka :)

===================================

Zino,

banyakkk.. tapi yang banyak tu tak tercerita lah pulak.. hehehe..