Monday, June 23, 2008

am I really?


I really have no mood to write, though I may have something in mind. After reading this in Noame's blog, I decided to take this test myself. It was really just for fun though - no tilik nasib whatsoever here...




You Should Be a Film Writer


You don't just create compelling stories, you see them as clearly as a movie in your mind.

You have a knack for details and dialogue. You can really make a character come to life.

Chances are, you enjoy creating all types of stories. The joy is in the storytelling.

And nothing would please you more than millions of people seeing your story on the big screen!







Let me laugh a bit.. Ha! Ha! Ha!!! A film writer?? I'd love to write one but nobody's offering me... Yeah right Neeza!!! As if you have time for that!


Telling the truth, I do love to create a story, in my mind usually - a story of my own. But, I never imagine myself writing a film... that's too far from reality I guess...

15 sugar & spice:

Mak Teh said...

Neeza, mula-mula tulislah buku dulu. Lepas tu kalau menarik bolehlah diadaptasi menjadi sebuah filem pulak. Itu perkara yang tak mustahil.

Adry said...

amboi... nak wat jadi film writer yerr... ahaks :)

silversarina said...

Want my advice ???

Go for it gurl...you can do it !!

Pastinya akak akan jadi pengarah... tak pe pengarah ikut skrip penulis 100% ...hehehe.

MULAN said...

heeyy.. mana tau u ada bakat nanti. yeah, go for it..!!

Neeza Shahril said...

Mak Teh,

memang tak mustahil Makteh..
tapi sangat mustahil kalau benda tu tak dibuat-buat..
sebab...... level kemalasan yang sangat tinggi hehee..

===================================

Adry,

hehehh.. kalau betul jadi, akak suruh pengarah tu ambik awak jadi pelakon filem hehee..

===================================

Kak Rina,

wow!! kalau betul la, memang Kak Rina lah pengarahnya..
tapi, tahap itu, agak kabur dimata lah Kak Rina :)

===================================

Mulan,

heheheh!!! bakat merapu ada kot.. hehe..

Kak Lady said...

Akak ni dulu masa sekolah pernah berangan nak tulis cerpen...tapi ntah kenapa bila antar 2-3 cerpen tak sangkut...semangan dah berkubur...hehehh

Neeza Shahril said...

Kak Lady,

takpe Kak Lady.. hantar lagi. Diorang salah letak cerpen akak tu..
neeza tengok tulisan kak Lady kat blog pun best... tulis lah lagi ye.. :)

MAMAMIA said...

Start writing Neeza.....

Buat skrip drama & tukar jln cerita drama2 TV yg ntah apa2 skrng ni.

maklang said...

waaa...ini sudah bagus...tak sangka nak jadik penulis pulak ke?

tulipurple said...

betul tu sis...i think u got the skill..go sis so.wahh...dah wat sekerip nnt,jgn lupa amik sy jadi extra pun jadilah..huhu.

Neeza Shahril said...

Mamamia,

oopsss!! memang neeza tak berkenan dengan cerita melayu sekarang..
tapi, untuk neeza jadi penulis, tak tahu lah kak... :)

===================================

Maklang,

hehehe.. berangan je tu Maklang...

===================================

Tulip,

got the skill?? biar betul Tulip..
kalau betul akak buat, memang Tulip akak mintak jadi actress.. hehee..

kujie said...

Neeza... kakjie pun tgh bz yg amat...hal rumahlah apa lagi

raun sana sini beli tile..salah..g tukar..

order pasir
order simen

mcm2 kakjie buat...tp atas arahan dan panduan dr cik abg lah..dia keje tak dpt nk jaga semua tu

eemmm.....tgh blur gak skrg ni..

tak de idea...

Abang Long said...

Belum cuba, belum tahu. Jom ke gerai abang long.

ira said...

ira pun minat gak nak jadi penulis nih,,hehe,,,teruskan usaha kak neeza tuh

Neeza Shahril said...

Abang long,

tak berani nak cuba.. heheh..
okay.. nanti ye..

===================================

Ira,

Kak Neeza tak start pun ira.. saje je berangan hehee..