Friday, August 15, 2008

Adry tag Kak Neeza :)

Adry, adik (adik lah to me) blogger yang baru aje bertukar blog address ni dengan kijamnya telah tag Neeza hehehe..



  1. Nama timangan - Alasan istilah yang digunakan.

    1. Neeza - digunakan oleh orang yang bukan sedara-mara dan tak tahu panggilan lain ;)
    2. Ja - digunakan oleh parents, arwah Mok dan sedara-mara serta orang yang nak panggil gitu :)
    3. Kakok - panggilan istimewa oleh adik-adik Neeza tersayang


  2. Anda seorang yang -

    Periang, mudah mesra dengan orang-orang yang dikenali tetapi sombong kalau jumpa di tengah jalan (memang muka Neeza masam kalau berada diluar rumah dan takde orang yang Neeza kenal)
    Manja dan cepat terasa dengan orang-orang yang ada hubungan hati (close ones)
    Degil - kalau nak sesuatu, mesti dapatkan jugak walaupun lambat ;)


  3. Insan teristimewa. Apa yg membuat dia terlalu istimewa?

    Arwah Nenek yang Neeza panggil Mok. Dialah yang membesarkan Neeza dan mengajar erti kehidupan.

    Teristimewa 1 je kan. Yang lain2 tu istimewa - My husband, my kids, parents and adik-adik.. sebab they're my family!


  4. Makanan

    Nasi Kerabu! Yang tu paling suka. Yang lain-lain tu.. suka jugak semuanya. Tapi, no ikan sungai/darat pleaseeeeee... memang tak makan..


  5. Favourite colour (s)

    Blue.


  6. Favourite song (s)

    Melodinya sedap didengar dan liriknya membawa erti kepada diri Neeza :)


  7. Benda yg membuat anda stress.

    - Rumah bersepah (tapi nak kemas malas - tunggu orang yang kemas hehee..)
    - Bangun lambat dan terlepas Subuh (tension sangat2)
    - Bila tahu ada orang cakap benda yang tak betul di belakang (mengutuk dan mengumpat)
    - Bila ada orang menggunakan diri Neeza untuk kepentingan peribadinya (helping is different from using..)
    - Bila perlu memilih 1 daripada 2 pilihan yang sama pentingnya..


  8. 3 benda dalam wallet
    Duit, IC and driver's license (m'sia punya laaa..)


  9. Kali terakhir menangis beriya-iya.

    Baru lagi.. kenapa? I don't need to explain right.. ;)


Kalau rajin buatlah ya. Kalau malas, abaikan aje.. hehehe.. tiada paksaan didalam blogging :P

9 sugar & spice:

Tie said...

Neeza-tag mcm ni akak baru je buat entry..nak semput dibuatnya.. he he..

as said...

kak neeza memang seorang yang periang,mudah mesraaa ngan orang lain,baik hati dan memahami :)

mudah untuk berkawan dengan orang lain walaupun pertama kali bersua muka...walaupun berpelajaran tinggi,tapi tak pernah sombong..memang tabik springggg la ngan kak neeza nih..bak kata pepatah,ikut resmi padi,semakin berisi semakin menunduk! yes...itu lah k.neeza..hehe...

Neeza Shahril said...

Kak Tie,

ye ke? kalau cam tu tak yah la buat lagi heheh..

===================================

As,

ish ish ish As.. tu namanya lebih2 puji tu.. taklah gitu sekali akak ni.. karang kembang susah As.. hehehee..

pelajaran tak tinggi sangat As.. sama je kita kan..

Kebencian_Maharaja said...

Adoi....kena tagla plak. Anyway, sebab akak yg tag, insyallah saya akan sambutla cabaran ni..hehehe.
Lambat sikit takpe ye sbb saya sibuk ngan konvo skrg...

Neeza Shahril said...

KM,

takpe.. take your time. akak tag suka2 je ni..
konvo ke? oooo.. lecturer yee.. ;)

nadia yuna said...

nadia pon suke nasik kerabu
1st time belajaq makan buduuuuu

heheh

memule tak boleh
tp la ni

kalau beli nasi kerabu
mesti mintak budu lebihhhhh

sedap kan?

hehe =p

Neeza Shahril said...

Nadia,

sekarang kan nadia, akak almost hari2 makan budu.. hehee..

1 botol tu dah nak habis akak makan sorang... ;)

Adry said...

Uiks... kejam kerr kak?! :(
hehehe... anyway... link tu salah kak.. bukan www.adry.com tetapi www.adrysabry.com

tertinggal nama ayah saya tu... hehehe

Neeza Shahril said...

Adry,

ish.. tu akak cakap kijam kijam manje.. hehee.. akak suka lah sebenarnya. sikit pun tak marah... jangan la sedey tauuu..

haah.. baru teringat akak silap.. akak dah betulkan dah.. :) thank you...