Wednesday, August 13, 2008

Congrats Abang!


Abang came back from work yesterday and handed me this.




One year service award certificate and a small token - a recognition from his employer for completing a 1 year service!


Abang has started working for this company since June 2007. It's already a year plus now. Neither he nor myself ever expected such a recognition. It's normal for anyone to work for a company for at least a year. Of course, he's got his annual increment and other perks that supposed to be given to staff for completing a year of service.


This certificate and token kind of shows the existence of a staff is recognized, I guess. Congratulations Abang! Keep it up and continue contributing your utmost effort for the company.



p/s: pssttttt... Abang told Shahmey,

"Lepas ni Ummi pulak bagi Abah hadiah.. hehehh"

Adoiii... Abah nak pow allowance Ummi yeeeee... Ummi pun dapat award dari kawan-kawan blog ;). Ummi pun boleh mintak hadiah dari Abah lah kan! hehehe..


20 sugar & spice:

ummu asiah said...

Neeza..n Shahril..

Tahniah 2 both of u..bagus kan company mcm tu..really appreciate staff dia. kalau increment tu mmg la dah wajib dah.

hhmm...neeza pun memang layak dapat award jugak lagi nih..banyak betul entry lately ni.

wah dah pandai guna software photoscape(?) kak umi tu ye...bagus...masa yang ada diguna sepenuhnya..if kat malaysia ni if ada masa dok fikir kat mana nak pegi habiskan masa..untung jugak tinggal di sana tu ye..

keep up the good work 2 both of u...

hidayah said...

tahniah buat hubby k.neeza.. keep up the good work.. kak neeza pun.. kalau ada award blogger of the year boleh dapat kat akak la.. hehe

as said...

tahniah to shahril yg dah setahun ++ kerja..hehe...tahniah gak la untuk akak yang hampir setahun kat sini :)

next year kita tungu lagi apa yang company nak kasi...hehe...

Abahnajwa said...

Wahhh
tahniahhhh..boleh gi shopping tuuu

Bagi kiss jer neeza..tu dah kira reward dah tuu..ekekekeek

Sampaikan salam congrats abah ya.

Neeza Shahril said...

Kak Ummu Asiah,

thanks kak. kami cuma compare dengan company yang dulu, takde pulak cam ni.
Memang rasa dihargai kalau dapat token dam ni kan kak..

hahaha!! award blogger ke kak? neeza ni melayan masa aje hehehee..
best guna photoscape. boleh buat frame kan.. hehee

===================================

Hida,

thanks :)
blogger of the year? hahhaa!! tu betul lawak tu Hida..

===================================

As,

eh.. sama la kita As.. in fact, As dengan Roy lagi lama..
tahniah to As and Roy juga.. :)
next year, kalau dapat voucher shopping best kan.. hehehe.. berangan laaaa akak ni.. :P

===================================

Abah,

pssttt... abah, incrementnya dah lama.. dah habis pun heheheee..

kiss?? kalau boleh gitu, senang kan hehehhh

okay. Insyaallah...

Kak Elle said...

congrats to the other half ...mmm...kalau dpt increament makna house allowance naik jugakan?

misz_A said...

hadiah apa ummi nak bagi abah??? hehehe... i know... i know...syyyy... ok ok...syyyy... hehe.. opsss...sorry kneeza...

when is the cat gonna come out of the bag????

opsss...sorry again... hihi...
miss you...!!!

Tie said...

Wah ..congrats to abang..eh abang neeza lah ..jgn marah..tersasul lak..he he..

Ummi said...

eee bestnyer.. kalau kat msia dah 20 tahun baru dapat award.

hmm neeza bukan ke abah dah bagi hadiah?

Neeza Shahril said...

Kak elle,

thanks kak elle..
ada naik sikit hehehe..

===================================

Anisz,

hadiah itu ialah... jeng jeng jeng.... taraaaaa!!! hehehee..

cat? which cat? ooo that cat hehehe.. Jan 08 baru sampai rasanya heheheh...

Kak Lady said...

Neeza...congrats to abah...

Bila kerja2 kita dihargai...memang rasa berbaloi segala kepenatan kita...

MamaFaMi said...

Congratulations buat hubby Neeza

cikgu jawe said...

bestnye dpt hadiah dr boss. hilang penat kerja mcm nih.

maklang said...

tahniah shahril..kat sana bagus...boleh boost the morale...kat sini...hmmm..geleng kepala ajelaa...

Neeza Shahril said...

Kak Tie,

thank you on behalf... faham.. faham.. heheheh..

===================================

Kak Ummi,

haah kan.. kat Malaysia gitu kan..

ye ke dah bagi Kak Ummi? heheheeee..

===================================

Kak Lady,

walaupun kecil tapi rasa dihargai kan kak..

===================================

Mamafami,

thank you bagi pihak dia.. :)

===================================

Cikgu,

tu company kasi cikgu.. kalau boss kasi lagi best kan.. :)

===================================

Maklang,

thanks on behalf maklang..

setakat ni nampak ok.. harapnya berterusan lah...

ADleez said...

akak..pen parker tu leh gadai tak?/????
jo pun dpt cam tu gak...dh byk pen kn...pen mhl ni kot2 leh gadai blh gi shopping...:)

Shima said...

waaa...tahniah abg shahril!!!

mmg layak pun abg shahril dpt award tu.Allah beri setimpal apa yg abg shahril lakukan..kerja dgn jujur dan ikhlas

kat rmh pun abg shahril 'bekerja' jgk kan...tok prnh dpt award ke?ke...dpt upoh je...hehehehe..

Mak Teh said...

Tahniah kepada cik abang Neeza. Sebagai majikan memang kita menumpah kasih dan penghargaan kepada pekerja yang berdedikasi. Bagus company ini melahirkan penghargaan itu. Syabas kepada Encik Shahril!

Jie said...

Tahniah untuk cik aba...ala...dia minta hadiah pada yang ada..kata org...merajuk pada yg sayang..meminta pada yang ada..kehkeh

bagi je...

Neeza Shahril said...

Liza,

kalau boleh gadai, lama dah akak gadai hahahha!!
murah sangat tu hehehe.. orang kedai tak sampai hati nak terima hehhee..

===================================

Bada,

thank you bagi pihak dia..

kerjakat rumoh? hahaha!! itu mesti tulungggg.. kalu tidokkkk, hehehehh..

===================================

Mak teh,

thanks Mak Teh bagi pihak dia.. :)

===================================

Kak Jie,

thanks Kak Jie bagi pihak dia..
nak bagi ke? bagi ke tak? bagi ke tak? heheh..