Sunday, August 10, 2008

Dig.. dig.. dig..


Oops!! Do not mistaken by the title, please... I'm not digging the sand to plant a date's tree. Nor that I plan to have any kind of flower pot in my house. I'm just too lazy for that hehehhh..


I've been receiving many awards lately. I didn't even publish those awards at my blogs window (at the right side). The reason being, recently, I changed my blog's template (you would notice if you've been reading my blog since some time ago) and I lost all those pictures. Thankfully, they're still safe in my entries.


So now, I plan to put them all back so that I could see all people who have awarded me. In other words, to oberve those dear friends who have appreciated me so far. By the way, I don't mean those who didn't give me award doesn't appreciate me ya. Jangan salah tafsir pula :).


My job will be a bit tough though. I have to dig all of my previous entries, one by one.. Banyak kerja gak tu tapi takpe.. I'll do it. Insyaallah.. Cuma I can't promise when it'll be all done ;)


By the way, I received a 'Kreativ Award' from Adleez - 2 days ago and Adry - yesterday (ops! sama pulak Ad and Ad hehehe). The different is, Adry has stated an additional clause which is...


“ANDA HENDAKLAH MENYEDIAKAN SATU UCAPAN BERANGAN ”


Maknanya.. masa ambik award ni, kena pejam mata semasa berucap sambil makan buah berangan ke? hehehe.. best juga kalau dapat makan buah berangan sekarang huhuuuu... Okay, lets start..

Rules tambahan yang sama dengan Adleez ialah ini :


1. The winner may put the logo on her blog.
2. Put a link to the person you got the award from.
3. Nominate 5 blogs.
4. Put links to the blogs.
5. Leave a message for your nominees


"Assalamualaikum dan Salam sejahtera kepada semua. Saya amat terharu kerana telah menerima 3 award yang sama daripada 3 orang berlainan. Ahni, Adleez dan Adry. Semuanya A ya hehehe.. Saya sungguh kembang ni. Nasib baik tak koyak rabak skirt payung yang saya pakai ni.

Tak best pun blog saya ni sebenarnya tapi kawan-kawan saya sungguh murni hati untuk mengawardkan saya. Terima kasih dan terima kasih lagi. Terharu sungguh rasanya. Saya nak nangesss nih!!! uuuwwaaaaa!!!"


Inilah award comel dari Adleez dan Adry dan dulunya Ahni..




I've awarded 7 people before (lebih 2 hehee..). And now, I'm passing this award to these friends..

  1. Abahnajwa

  2. Eira

  3. Ezzura

  4. Fadzila

  5. Kaktiny

Also to all other friends who read my blogs. Sesiapa sahaja yang sudi menerima award ini, silalah terima penghargaan kecil yang tak seberapa ni ya. Semoga persahabatan kita berkekalan selamanya... :)

11 sugar & spice:

Abahnajwa said...

Neeza..

Wahhh..Tahniah!! Ramainya kawan2 yang appreciate Neeza..sampai beberapa orang bagi awaard yang sama..Cam Siti Nurhaliza pulak tu..Tiap2 tahun menang award.. Bab ucapan tu yang tak tahan tu..Kembang sebesen ya?? hahahaha..

Aduhaiii.. terharunya..dapat pulak terima award yang sama dari Neeza..Terima kasihlah banyak2..Cuma abah tak tahu cemana nak ambik award ni? Apa syaratnya? Nak kena bagi ucapan gak ker? Kena nominate 5 bloggers gak ya? Kalau dapat mintak Neeza bagi tunjuk ajar ya..

Satau pantun buat Neeza.. (Abah ni minta giler berpantun masa dulu2.. Siap wakil Universiti lagik msuk pertandingan Pantun Universiti2 di Malaysia)..

Lipat tenun kelim Bengkulu,
Kalih sekali becorak dua,
Tujuh musim abad berlalu,
Ukhuwwah abadi semarak jua..

Semoga persahabatan berkekalan..

ADleez said...

kak neezaa....

korek jgn x korekkk...bkn korek hdg tau....hihihi....pas2 gantunglh award2 tu...nnt dah tua blh buat kenang-kenangan....oh inilah award2 i mase i tgh melatoppp dolu2....hihi...jgn mareeee...:)

Kak Elle said...

congrats for getting many awards aklau ada almari bolih atur kan?

neeza entry yg lepas tu agak si arab ni semua ingat maid tu slave tak?mentang dia bayar gaji di panggil slave ye?

MULAN said...

tahniah.. tahniah.. dah banyak award neeza.. ya betol, semoga silaturrahim kita semua berkekalan..

bila balik raya, ada chan jumpa ke?

-akuni- said...

Award pun macam tag gak kan...

YuszTieY said...

mabruk222 dapat award tu....
k.ja buah berangan mahal dah loni..tok mace dulu..

maklang said...

tahniahlaa..

maklang tak reti nak tampal2 award ni...biar aje simpan dalam hati!

Neeza Shahril said...

Abah,

blog abah creative kan.. tu yang deserve award tu.. :)

alamak.. pantun ke? neeza memang lemah bab pantun..
terima kasih pantun 4 kerat yang canggih tu ye abah.. nanti boleh lah anak2 neeza buat reference bila nak buat pantun.. hehehehh..

===================================

Liza,

betul tu.. bila tua2 nanti bolehlah terkenang2 semasa dolu dolu kan.. hehhe..

===================================

Kak elle,

thanks kak elle.. kalau ada almari, boleh la pamer utk mata tengok hehee..
neeza rasa cam tu lah kak elle.. sebab tu sesuka dia aje nak arah2 maid dia..

===================================

Mulan,

thank you :)
Insyaallah balik raya.. nanti kita jumpa ye.. :)

===================================

Ahni,

haah kan.. sejak 2 menjak ni dah jadi tag hehehe...

===================================

Tiey,

thanks Tiey..
memae mahal.. kalu nok makae keno beli jugok huhuuu...

===================================

Maklang,

thanks Maklang..
simpan dalam hati lebih berkesan dan mendalam kan.. :)

Fadzila said...

ops dapat award..nampak sgt dah lama tak bukak blog sis kan..nanti tang free fadzila masukkan adalam blog..thank sis..lot's of lovesssssssss

as said...

akak,sambil pegang award sambil berangan??ish,apa yang akak angankan tu??hehehe..

bila orang dah kasi banyak award,maksudnya orang baca blog kita dan orang hargai kita..haha..ala2 cam dapat pingat dari kerajaan la..hehe....

Neeza Shahril said...

Fadzila,

hehee... engineer busy yeee...

===================================

As,

kalau betul dapat pingat best kan as.. tapi bila la tu heheheh..