Monday, August 11, 2008

Tag by Fadzila

Fadzila, the adik engineer with a cute daughter named Aliya, from Bangi tagged me. Lots of personal questions hehehe.. No problem coz' they're not too personal. I can share this with everyone :).

  1. When you buy greeting cards, are the words or the picture more important to you?
    The words! I'll make sure the card contains all the words that I want to write but I don't have to write hehehe.. (cheeky huh!)


  2. What's your favorite kind of cake?
    Chocolate cake (moist one please..) and cheesecake


  3. Do you ever make gifts for people, if so what, or do you buy them?
    Rasanya tak pernah.. I'm not a creative kind of person - better buy them - of course the price is depending much on my pocket ;)


  4. What's your favorite holiday?
    Pergi Egypt masa study dulu - educational excursion. We went Nile river cruising and tengok balley dance hehehehh.. (first time tengok tu). I wish I could there again, with my family pulak tapi tengok balley dancer tu tak kot sebab I've underage kids hehehh.. Yang best bukanlah tengok balley dance tu tapi best dapat masuk pyramid.. 1 of the 7 wonders kan..


  5. Are you going on holiday this year? If so, where?
    Insyaallah - 3 weeks holiday in M@laysia. Hello.... for S@udi, going to M@laysia is the greatest holiday tauuu...!!


  6. What was the best party you've ever been to?
    Birthday party hahahah!! I've never been to any other kind of party. errr.. party tupperware kira tak? hahahah!!


  7. If you are married, describe your wedding. If not, what would your ideal wedding be like?
    My wedding was done all in 1 day. Pagi, akad nikah. Tengahari sanding. Then malam, sanding lagi depan family, tukar-tukar baju. Ada baju minang (cekak perut tu), baju Jepun (kimono la tu), baju Hindustan.. ops!! hindustan?? heheheh.. pakai gaun masa potong cake.. one of my precious moments.. :). Yang tak bestnya, masa makan beradab, Abang cakap "pakai apa kat muka tu? macam tepung gomak!!" Hahahaa.. memang tebal betul make up. Kalau tidak, my cousin tak cakap pulak, "Kak Neeza macam anak patung!" hehehe.. barbie doll ke snow white?? hahaha...


  8. What's the most romantic thing that's ever happened to you?
    Romantic? apa ye nak try ingat ni.. takdelah rasanya.. Abang tak reti sangat romantic-romantic ni.. Dia tak pernah bagi bunga pun. Tapi, dia selalu bagi birthday present.. :). Itu mesti tau sebab nanti ada orang buat muka masam :P.


  9. What's your favorite girl's name?
    Sophea and Sobhan - my girls of course


  10. What's your favorite boy's name?
    Shahmey - who else kalau bukan anak teruna saya ;)


  11. Which celebrity would you like a dream date with?
    Lead singer Westlife.. tak tahu la nama dia hehehe.. jangan maraaahhhh..


  12. Which female celebrity do you find beautiful?
    Beauty lies in the eyes of the beholder kan.. rasanya Maya Karin kot walaupun I don't really like her.. :D


  13. Which male celebrity do you think is attractive?
    Entahlah kan. Everyone has his own attractive feature.. no name..


  14. What is your best character trait?
    Wah wah!! ni macam nak puji diri sendiri ni.. tapi sape lagi nak puji kita kalau bukan kita kan.. should be proud of myself hehee.. err.. I think I'm loving towards the one I love. I may not show it but deep inside I actually am..


  15. What is your worst habit?
    Pergi kedai nak beli barang. Belek-belek letak. Belek-belek letak. Sebab tak puas hati dengan harga or design (selalunya harga laa). That's why kalau pergi dengan Abang, Abang always give me money and ask me to shop myself. He would wait outside and duduk la. Kalau dia kena ikut jugak, dia akan kata, "okay tu. cantik dah. ambik la" Gerammmmnyaaaa... hehehe..



Tu aje. Senang kan. Macam fun pulak buat tag ni. Thanks Fadzila for tagging me for this one. Dapatlah Fadzila kenal akak lebih dekat kan.. heheheh..


Kita lihat sape pulak nak kena tag ni:

1. Abah di Liverpool, UK

2. As di Jubail, Saudi Arabia

3. Liza di Jubail jugak

4. Adry di Tawau, Sabah

5. Anisz di KPTM Kuantan

6. Noniey di KPTM Kuantan

7. Lieyn di KPTM Kuantan

7. Hidayah di KPTM Kuantan

8. Yatie di Mansuroh, Mesir




Silalah jawab tag ni ya kalau sudi.. Babai and salam to all :)

8 sugar & spice:

Abahnajwa said...

Wakakakaka...Kena jadi Tag Heuer punya jam dari Neeza.. Memula abah baca..iuh panjang tag ni...sapalah pulak si Neeza nak tag kali ni...dan...


Muahahahahahaha....tengok nama 1st tu..kantoiiii..

Wahh..cuti balik Malaysia yer...
jelessss

cikgu jawe said...

hahaha! aku terselamat kali nih. ehehe..

WanHidayat said...

Salam akak, akak apa khabar???,harap semuanya dalam keadaan baik dan sejahtera...

Nih nak komen pepanjang kali nih sbb ada beberapa entry akak tertinggal, tak sempat nak bukak blog...so busy...hehehe...akak, nak gak buah tampoi tuh...dah lama tak makan...mengidam sgt....sungguh nih!!!

Seingat sy, makan pun waktu menetap di Perak dulu-dulu....

Pasal tag tuh plak....hahaha, dah semakin byk saya tahu pasal akak...sekarang nih mcm musim mengetag plak...hehehe...rajin akak jawab tag2 tuh...tag akak sy tak sempat nak jawab lagi tapi yang pasti sy akan jawab juga...hehehehe...ok akak, dayat dalam control room nih, tgh jadi focal point untuk aktiviti sekarang nih lah...tertekan gak sekali sekala....tapi dayat kuat...mmg dia seorang yg kuat...hehehehe

Neeza Shahril said...

Abah,

kalau abah jadi jam Tag Heuer, senang la.. tak yah neeza beli jam tu hehehe..

jangan mare yee.. abah akan selalu kena tag ni ;)

jom la balik mesia.. hehehh

===================================

Cikgu,

sekali selamat, tak semestinya selalu selamat heheheh..

===================================

Dayat,

akak baik-baik aje.. Dayat mesti busy kat sana kan..
jom kita cari buah tampoi tu. best kan :)

akak takde idea nak tulis. dapat tag okay gak hehehe..
Dayat selamat menjalankan tugas ya :).
Akak tahu Dayat memang seorang yang tabah dan kuat...

as said...

hehe...akak nih macam as ler..kalu beli barang nak kena pusing telek semua satu kedai..as nih kekadang sanggup p kedai lain semata2 barang kat kedai tu mahal ataupun tak dah apa yang as nak..kah kah kah..

tepung gomak??tak leh imagine ler...akak dah ler putih...tepek plok sekilo tepung...hehe..adoiler...memang jadi anak patung yang comel gitu..hehe...tapi dulu memang la kan..kena tempek tebal2,pastu buh lipstik merah menyala..dulu trend camtu kan..trend berubah mengikut zaman..hehe..x per..masa kawin memangla kena nampak cantik di mata orang kan..hehe..(tak teringin ker nak pakai tepung gomak lagi?kalu dulu untuk kawin,nih untuk saja2 jer.untuk jangok..hehe..kalu as bagi peluang pun fikir 10x la nak jangok makeup2 nih..hehe)

insyallah nnti as buat tag tu...skrg bz skit..(bz apa tah..bz dok baca GPS jadi ko pilot :P )

Neeza Shahril said...

As,

sebab tu kat Mesia, akak suka gi shopping sengsorang As. saja akak ambik cuti utk shopping.. puas hati boleh round 1 Kuantan hehehe..

hahha!! putih? mana ada putih.. tapi memang tebal pun. akak tengok muka akak pun tak kenal hehehe.. boleh tak gitu?
sekarang nak pakai gitu??? oooo tidaakkkkk!! nak pakai lipstick pun malas sesangat. Nasib baik Shahril pun jenis tak suka akak bermake up sangat.. kalau tidak, letih gak..

huhuuuu... bestnya jalan2...

hidayah said...

Best tak gi mesir? mesti best kan.. dah lama simpan hasrat nak ke mesir lepas ke jordan.. hehe..

Neeza Shahril said...

Hida,

best sangat2.. masa tu panas tapi berangin.. syok sangat... pergi Pyramid, ziarah makam2 dalam masjid.. Nile cruising.. makan sedapppp.. and pergi Alexandria..
kalau Hida nak pergi, better ambik package.. senang dia bawak..