Sunday, August 17, 2008

Hari istimewa untuk 2 adik tersayang



Hari ini 17 Ogos 2008 bersamaan dengan 17 Syaaban 1429 merupakan hari yang istimewa dan penting buat dua orang adik lelaki Neeza, Fuad dan Fairuz.


  • 17 Ogos 1976 - lahirlah anak lelaki pertama En. Ramli dan Pn. Normah
  • 17 Ogos 2008 - Mohd Nazri Fuad telah genap 32 tahun (mengikut kalendar Masehi)

Happy Birthday Ad. Kakak doakan hidup Ad sentiasa diberkati Allah s.w.t dan diberikan kebahagiaan yang berpanjangan. Insyaallah..



*********************************************
*********************************************

  • 17 Ogos 2008 - Pada usia 26+ tahun, bermula lah episod baru dalam hidup Mohd Adzim Fairuz, adik lelaki Neeza yang kedua.




Dengan sekali lafaz pada jam 10.03 pagi (waktu M'sia), Mohd Adzim Fairuz telah sah bergelar suami kepada Noor Azlin. Selamat Pengantin Baru Abg dan Lin! Semoga kekal bahagia sehingga ke akhir hayat. Didiklah isteri Abg dengan baik. Jadilah seorang suami yang beriman.


Walaupun Kakak tak dapat bersama dihari istimewa Ad dan Abg, doa Kakak sentiasa bersama Ad dan Abang...


p/s: Gambar-gambar kawin tak dapat lagi. Itu untuk entry lain lah kot ;)


12 sugar & spice:

Ummi said...

Happy Birthday to Fuad and Selamat Pengantin Baru to Fairuz..

zino said...

semuga kedua nya selamat sejahtera sepanjang hayat.. amin..

13may said...

selamat dan tahniah buat mereka :)

Neeza Shahril said...

Kak Ummi, Zino and 13may,

thanks on behalf..

Abahnajwa said...

Wahh..Hensem2nya adik2 Neeza...

Eppi Besday Fuad..Untuk Adzim..Selamat menempuh gerbang perkahwinan..Pesan dengan dia Neeza..

"Jadi anak lelaki..tanggungjawab kat mak dengan ayah tak putus dan tetap jadi primary responsibility walaupun dah beristeri.."

Kalau pompuan lainkan Neeza? Lepas kahwin..jiwa dan raga semuanya milik suami yang utama...

Tapi jangan gusar wahai besanku.. Anak2 menantu abah akan setiasa pulang ke rumah mertua nanti..tiap2 Raya..kenduri kahwin..majlis aqiqah..waima cuti Taipusampun...Sebabbbb..

Nanti balik Malaysia kita dok sebelah menyebelah ya Neeza..Cakap ngan Shahril..Senang anak2 nak balik kampung...kui..kui..kui

Neeza Shahril said...

Abah,

thank you bagi pihak diorang Abah..

betul tu Abah. Anak perempuan perlu bagi priority pada suami kan..

bagusnya besan ni.. sporting bagi anak2 neeza balik rumah neeza ya.. hehehe.. tapi kena duduk sebelah rumah ye?

Jawabnya berebut nanti.. neeza suruh cucu-cucu tido rumah neeza, Ain suruh tido rumah Ain.. mahu gaduh neeza ngan Ain pulak hahahaha!!!

misz_A said...

congrats to both couples... akak, meh saya wakilkan g kenduri tu... td sy g kenduri en leman schummacher (spelling?) siap lalu bawah pedang bagaiii..the pengantin la...not me..huhu... excited kejap tgk those men in uniform...hikkksss...

Adry said...

waa... nice... Happy birthday dan Selamat pengantin Baru for both of them... hensem gak adik akak ni ek... hehhe

as said...

Happy Birthday to Fuad

Selamat pengantin baru buat Fairuz..moga kekal hingga ke anak cucu...amin..

KAKTINY said...

mmg double bonanza 17 ogos tuh yer..

wah wah wah.. dah pakat dah nak berbesan ngan abah najwa yer.. hhihii...

Neeza Shahril said...

Misz_a,

bestkan cam tu.. adik akak tak gitu kot sebab leceh dia kata, nak kena carik orang..
maklumla dia tu baru lagi kan... :)

===================================

Adry,

thanks bagi pihak diorang Adry..
alhamdulillah... :)

===================================

As,

thanks bagi pihak diorang As..
and thanks for the doa :)

===================================

Kaktiny,

betul tu tiny.. ada 1 lagi date double bonanza.. tapi lambat sikit la.. ;)

hahahha!! tu angan2 parents2 je tu tiny.. :)

YuszTieY said...

wah..k.ja n abah dah berbesan la plok loni yer.hehehehee moga jadi real..nanti jemput ore deh

selamat pengantin baru kat fairus n azlin...
n heppy besday to fuad..ermmm..sama umur la dgn ore yer...