Sunday, August 31, 2008

It is here again :)




Alhamdulillah. The Ramadhan is back. This time, my family and I will be performing the fasting ibadah far away in Al Jubail, Saudi Arabia. Far means away from our hometown, Malaysia. Anyway, we'll be celebrating te 1st Syawal in Malaysia ;). Insyaallah...


The lunar didn't appear last night. So, our fasting month will only start tomorrow (1st September 2008) - same like others in Malaysia. I take this opportunity to wish every Muslim Marhaban Ya Ramadan Mubarak.


Selamat Menunaikan Rukun Islam yang ke Tiga. Semoga Ramadhan kali ini membawa keberkatan kepada kita semua. Insyaallah...

20 sugar & spice:

elisataufik said...

ramadhan kareem, neeza!

Kat Jubail ramai melayu, so dont worry, mesti meriah dapat exchange banyak kuih untuk berbuka.
Unlike me, semua kena buat sendiri.. hu hu.. :(

13may said...

kurma kurma!

hehhe hehhe

maklang said...

selamat berpuasa...dah sihat ke belum ni?

Neeza Shahril said...

Elisa,

Ramadan Kareem to you too :)

rasanya Khobar lagi ramai. Kami ni ramai tapi duduk jauh2 jugak. Kena la drive kalau nak bertukar kuih hehehe..

===================================

May,

meh sini.. neeza belanja kurma ;)

===================================

Maklang,

Selamat berpuasa.. dah sihat dah :)

Abahnajwa said...

Neeza..

Selain kurma, apa menu ruji orang berbuka kat sana? Ada bazar ramadhan tak?

Jie said...

Selamat berpuasa Neeza... nnt update ttg amalam berpuasa di sana pula ye

Kak Elle said...

selamat berpuasa neeza..kalau ada extra kurma yg fresh tu send over ek..hehehe

as said...

selamat berpuasa to kak neeza sefamily :)

nnti boleh arrange bukak puasa yer..hehe...rumah sapa la pulak jadi mangsa nnti :P

nurie said...

Mesti seronok dpt peluang berpuasa di negeri orang kan?
Selamat menjalani ibadah puasa & semoga mendapat pahala puasa yang mabrur. InsyaAllah.

Neeza Shahril said...

Abah,

kat sini arab makan mewah.. tapi utk berbuka neeza tak tengok lagi.. hehee

bazaar ramadhan ada katanya.. kalau ada neeza cite nye :)

===================================

Kak Jie,

Selamat berpuasa kak Jie..
nanti kalau ada neeza cerita ya :)

===================================

Kak Elle,

Selamat berpuasa kak Elle..
Insyaallah.. :)

===================================

As,

Selamat berpuasa utk As dengan Roy juga..

rumah sape ekkk..?? haaa.. rumah2 besar kat sini hehehehe...

===================================

Nurie,

Akak pernah puasa kat US.. ni kat Saudi dengan family pulak.. :)

Selamat berpuasa untuk nurie dan family juga.. :)

-akuni- said...

Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak - semoga semua ibadah di bulan ramadhan ini diterima dan diberkati oleh Allah SWT

Ummi said...

Pertama, k.ummi nak ucapkan selamat menyambut ramadan dan berpuasa kepada neeza, shahril, sophea, sobhan dan shahmey.

Kedua jangan fikirkan apa orang kata, memang tak keruan hidup kita nanti, live by your pricinples,

Ketiga thank you for using the recipe. Sedap kan.. next time boleh buat lagi ya!

Mak Teh said...

Neeza, kami di Malaysia dah mula berpuasa pagi ini. Kami dululah sebab matahari terbit sebelah timur! Hehehe.

zino said...

selamat berpuasa selamat bersahur dan selamat bertarawih.. di perantauan..

Superb GURU BaniHassim said...

Akak ajar anak akak pose tak??
sane sahur ngn buke kol bape kak??

Neeza Shahril said...

Akuni,

Selamat menyambut Ramadhan utk akuni dan keluarga juga :)

===================================

Kak Ummi,

Thanks kak Ummi.. Selamat menyambut Ramadhan untuk kak ummi dan family.. tak lupa dad yang jauh di Auh tu.. ;)

hal ke 2 tu, neeza will try to forgive and forget :)

Lepas ni, memang resepi 1 ni lah yg neeza guna rasanya sebab ianya senang dan hasilnya memuaskan. thanks a lot :)

===================================

Mak Teh,

haah kan.. kami sahur pagi tadi, Makteh dah puasa pun hehee..

===================================

Zino,

thank you.. selamat berpuasa, bersahur dan bertarawih untuk zino di bumi sendiri.. uuwwwaaaa!!!! ;)

===================================

Cikgu Banihassim,

Yang number 1 tu kami suruh puasa.. tahun lepas dia dah start puasa walaupun tak penuh.. yang number 2 nak train jugak ni.. tapi yg number 3 tu takleh paksa langsung.. sebab baru 1 tahun lebih kihkihkihhhh..

Sahur pagi tadi kol 3.30 pagi sebab 3.57 dah subuh.. buka karang.. 6 lebih skit.. :)

arsaili said...

salam ramadhan, bersama2 lah kita mengimarahkan bulan yang mulia ini

Adry said...

Slamat berpuasa kak... salah dan silap saya harap dimaafkan...

Adry @ http://www.adrysabry.com/

noniey alias said...

selamat berpuasa kak neeza

Neeza Shahril said...

Arsaili,

Salam Ramadhan :)

===================================

Adry,

Selamat berpuasa.. akak pun sama.. maafkan segala salah silap ye

===================================

Noniey,

selamat berpuasa noniey :)