Monday, September 29, 2008

Selamat Hari Raya Aidil Fitri


Hari ini, 29 September 2008 pada jam 10.50 malam, kami sekeluarga akan berangkat meninggalkan tanah Arab Saudi untuk tempoh 18 hari, Insyaallah. Kami akan pulang berhari raya di kampung halaman tercinta bagi tempoh tersebut.


Dengan itu juga, rasa-rasanya Neeza tak dapat lah update blog dan melawat blog kawan-kawan access internet sebab memang takde pun internet access kat rumah mertua dan parents Neeza. 3G memang takde pun hehee.. biarlah orang kata kuno pun. Neeza bukan ada business yang memerlukan Neeza check stock exchange email setiap 5 minit ;). Lagipun Neeza balik Malaysia hanya beberapa kali aje dalam setahun. Sebelah tangan pun terlebih untuk kira. Alahai bebel lah pulak...


Sebenarnya, Neeza nak mengambil kesempatan ini untuk sekali lagi (hari tu dah wish kan.. takpelah) mengucapkan,

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI

kepada semua sahabat-sahabat yang beragama Islam. Juga,


SELAMAT BERCUTI

bagi sahabat-sahabat yang bukan beragama Islam yang berada di negara-negara yang bercuti ketika Hari Raya Aidil Fitri ini. Tak lupa juga,


SELAMAT TENGOK ORANG BERHARI RAYA

kepada sahabat-sahabat yang bukan beragama Islam dan berada di negara-negara yang tak bercuti. Takpe, Neeza dan sahabat-sahabat di Malaysia akan tolong makan lemang dan ketupat tu ya :).


Neeza juga ingin mengambil kesempatan ini untuk memohon maaf diatas segala kesalahan sama ada lisan ataupun perbuatan secara sedar ataupun tidak. Neeza hanyalah insan biasa yang tak lepas dari membuat kesalahan dan selalu alpa. Maafkan Neeza ya...


Sebelum terlupa, Neeza juga ingin menjemput semua sahabat untuk hadir ke majlis menyambut menantu di rumah mak ayah Neeza yang akan diadakan seperti butir-butir berikut (ish.. macam tulis memo lah pulak :P)

Tarikh: 11 Oktober 2008 (Sabtu)
Masa: 12.00 - 4.00 petang
Tempat: No 3130 Taman Dahlia, Bukit Kuang, Kemaman Terengganu
No tel Neeza: 019 2519786 (call untuk tanya direction)

Kepada sesiapa yang berhajat untuk datang, call Neeza dulu ya supaya tak lah Neeza terkejut badak dapat membuat persediaan sewajarnya.

25 sugar & spice:

Ummi365 said...

Neeza,

tengok my blog ya.

dad dah sampai yesterday on etihad jugak. last minute plan.

SELAMAT HARI RAYA to Neeza and family.

Pp said...

neeza :-) selamat hari raya...dan selamat menyambut adik ipar!!
maaf zahir batin.

memang terlebih bestnya berhari raya di kampung untuk kita yang tinggal di perantauan...

pp

cikgu jawe said...

welcome home kak. hehe

slmt hari raya aidil fitri. maaf zahir dn batin.

jadi kakak ipar yg penyayang ye.

jauhnye lah kemaman tuh.. huhu

manje said...

salam akak...

selamat kembali beraya... hehe
maaf zahir dan batin kak kalo ada perkataan manje mngguris ati akak tau... :)

silversarina said...

Selamat kembali dan selamat hari raya, datang rumah akak nanti tau , kenduri sambut menantu InsyaAllah akak hadir.

Take care .

Cat Cat said...

Neeza,
Selamat Hari Raya to you and your family... Kang tunjuk gambar raya bebanyak ya...

Adry said...

Slamat Hari Raya... Maaf zahir dan batin...


Adry @ http://www.adrysabry.com

Superb GURU BaniHassim said...

Nyimpen jenang nang jero tin, arek digowo mareng suro, keluputan kulo lahir batin,
salah silap njalok ngapuro.

Bocah cilik mangan sego,
sego dipangan karo gulo,
wes suwi orak ngomong jowo,
dino royo njalok ngapuro.

Buko poso lawuh'e gereh,
njegor sunge dicaplok boyo,
keluputanku sing akeh-akeh,
kito 0-0 eh!

zino said...

selamat balik kampong beraya dan selamat mendapat adik ipar ... kalau kat KL nak juga datang hehe..

RozIlah Kamarudin ImOlie said...

bestnye dapat makan kenduri kahwin style terengganu... akak suka benar... yum yum

elisataufik said...

lerrr terlambat pulak baca post ni..
baru nak invite datang rumah beraya.. ;)

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin ya..

Abang Long said...

SELAMAT MENYAMBUT HARI LEBARAN bersama keluarga tersayang.

SELAMAT MELIHAT ORANG LAIN BER HARI-HARI BERAYA.

cHeRyNa PiReS said...

jauh tuh kak neeza....sha plak keje arituh...:(

ape2 pon slamat hari raye and maaf zahir batin kak neeza!

cepatlah balik dan blogging...tak sabar nak bace posting nieh:D

Umi Kalthum Ngah said...

Puan Neeza...

Eid Mubarak bagi Neeza sekeluarga...

Maaf zahir batin...

Wasalam

aNIe said...

Neeza...SELAMAT HARI RAYA & SELAMAT MENYAMBUT ADIK IPAR...

Maaf zahir bathin

noniey alias said...

selamat hari raya, maaf zahir batin kak neeza. plan nak gi umah kak neeza hujung minggu nih. gi kenduri. tapi tiba2 PIL ajak balik kg suami sebab ada kenduri kawin sedara. sori eh kak neeza. padahal dah plan dah ngan kak yam.

Jie said...

tgh dok bayangkan meriahnya neeza beraya ...

Tie said...

Amboi neeza...bila nak update ni..tak sabar nak tahu kisah raya tu..cuba la cari cybercafe atau internet kat mana2 tuh!!

WanHidayat said...

Salam akak...rindunya kat akak....maaf sesangat sbb tak berkesempatan beraya kat umah akak...insyaAllah, umur panjang....

2,3 hari lagi akak balik kan....selamat kembali ke Tanah Arab,....

13may said...

oh! Neeza balik Mesia rupanya...hehhe hehhe

Jie said...

neeza..rindulah...

Neeza Shahril said...

Kak Ummi,

Selamat Hari Raya :)

***********************************

Abang Arif,

sesekali balik, orang layan macam raja.. kalau hari2 tengok, orang pun bosan kan hehee..

***********************************

Cikgu Jawe,

akak cuba jadi kakak ipar yang baik..
kalau ada yang tak puas hati, akak tutup mata aje... ;)

***********************************

Manje,

Selamat Hari Raya untuk Manje juga..
akak pun minta maaaf kalau ada salah silap ya..

***********************************

Kak Rina,

time kasih datang kenduri tu walaupun sehari awal hehee..
mesti akak terkejut tengok kakak pengantin tak mandi lagi tengahari buta hehee..

Neeza Shahril said...

Cath,

gambar banyak tapi belum sempat nak upload lagi Cath :)

***********************************

Adry,

Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir batin juga..

***********************************

Cikgu Banihassim,

akak paham yang last sekali je.. hehee..

0-0 ye.. :)

***********************************

Zino,

takpe.. tolong doakan pun okay.. :)

***********************************

Kak Olie,

ada gulai kawah tau... ;)

***********************************

Neeza Shahril said...

Elisa,

raya sebulan Lisa.. hehehe...

***********************************

Abang Long,

raya barhari hari dapat makan banyak banyak.. :P

***********************************

Sha,

raya ke3 dah kerja? kesiannya...
Selamat Hari Raya juga..

***********************************

Kak Umi,

Eid Mubarak untuk akak juga.
Neeza dah beli novel Daffodil akak! :)

***********************************

Kak Anie,

Time kasih ya kak :)

***********************************

Noniey,

takpe.. kita hanya merancang..
akak pun tak sempat nak layan Yam sangat.. kesian dia..
nanti dia datang Jubail, akak boleh la kot layan dia.. ;)

Neeza Shahril said...

Kak Jie,

tak menang tangan dan kaki beraya.. sakan habis :D

***********************************

Kak Tie,

nak pergi cybercafe pun tak sempat kak.. ada aje programnya.. :)

***********************************

Dayat,

takpe Dayat.. nanti one day, boleh datang raya kat rumah akak..
akak dah tiba di tanah arab pagi tadi.. :)

***********************************

May,

neeza dah balik saudi dah pun... :D

***********************************

Kak Jie,

neeza pun rindu dengan kawan2 ni...