Saturday, October 18, 2008

Kembali berpasir dan berdebu :)


Setelah delay 2 jam (bagus gak delay yang tu - dapat lah borak lama sikit dengan pengiring kami ke airport..) di KLIA dan 1 jam 40 minit di Abu Dhabi (yang ni tak berapa best sebab transit di Abu Dhabi memang lama), akhirnya kami selamat tiba di tanah Al Jubail Saudi Arabia pada jam 11.10 pagi (4.10 petang waktu Malaysia).


Alhamdulillah, perjalanan smooth walaupun kapal terbang break mengejut semasa landing di airport Abu Dhabi (sama ada pilot nak test skill break dia ataupun dia tercekik tulang ikan). Kalau anak-anak Neeza tak pakai seat belt, memang tercampak dari kerusi rasanya sebab masa tu diorang tidur dengan nyenyak.


Tiba di rumah kami, ada sikit problem. Masa nak bayar taxi fare tu, dia kata takde tukar duit SR200 (taxi fare ialah SR120). Memang tak logik sebab taxi tu memang lah taxi airport. Biasanya, takde masalah untuk diorang bagi change banyak macam tu. Agaknya dia hoping, kami burn aje lah the balance SR80 tu. Geram jugak rasanya. Kat sini kalau keluar duit dari ATM, selalu saja dapat note SR200. Jarang sangat dapat note SR100. Kalau shopping tu dapat lah. Tapi, kami kan baru aje balik dari Malaysia. Note RM tu adalah. Naik rumah, cari jugak duit untuk cukupkan SR120. Dapat juga kumpul duit yang kebanyakkannya note SR1 hehee... Selamat... Biar arab tu rasa letih nak simpan duit satu riyal.


Sekarang jam 4.19 petang. Anak-anak nyenyak tidur. Jet lag kan. Ummi dia tak ngantuk pulak. Tapi rasanya akan tidur jugak kot ni.. hehee..


Banyak gambar yang diambil sepanjang raya dan cuti di Malaysia menggunakan camera yang rosak hari tu. Nyawa dia panjang lagi rupanya. Walaupun rosak, masih boleh digunakan dengan beberapa trick yang tuan dia dan hubby tuan dia aje yang reti hehee..


Mungkin esok-esok baru boleh upload gambar. 3 beg besar tu masih diluar (ruang tamu). 1 dah buka sebab budak-budak ni sibuk nak tengok souvenir yang ibu (adik Neeza) diorang bagi. 2 lagi masih safe and sound tutup rapat. Beg 2 tu memang penuh dengan makanan. Lempuk dan tempoyak pun ada tuuuu...


Oh ya, lupa pulak. Terima kasih kepada semua kawan-kawan yang sudi menjenguk blog yang 18 hari tak berupdate ni. Neeza masih belum sempat nak jenguk blog kawan-kawan. Insyaallah, bila Neeza dah settle sikit, Neeza akan ziarah kawan-kawan semua. Salam sayang dan rindu untuk semua :).

24 sugar & spice:

Tie said...

Selamat pulang neeza...tak sabar2 nak baca entry neeza...sejak neeza tak de kak tie jadi emo laa..sedih laa...dan selalu merapu je..(nak ngadu la ni..)

Ummi365 said...

welcome home... actually welcome home to blogging world. laaa lupa nak kirim salam neeza pada kak elle. we were the happening lot at pavillion today. baru je balik ni. penat gilos..

Nazali Noor said...

Neezaa...

wahhh..rindunya abah kat besan ni..Selamat kembali...cepat2 update yek..rindu nii..kikiki

YuszTieY said...

selamat balik ke al jubail semula..
sunyi tul blog ni yer kak ja tak dok
best tak raya mesti raya sakan kan kak ja...best nya siap bawa lepok n poyok nah tu...mesti minggu ni masak bhn fresh dr mesia jer ni...
cepat la buh gambo nak tgk suasan raya k.ja ni...n kahwin adik kak ja ari tu...
per pon selamat hari raya ....

cikMilah said...

welcome back to blogging. Missing you sooo much! Happy nya balik raya.. dah makan semua buah-buhan tu...oooo, siap bawak balik lagi...
Apapun, semuga sihat dan selamat semuanya....

maklang said...

tak sempat nak bual lama ari tu..maklang nampak neeza sibuk sangat, jadi malas ganggu.. barang2 ari tu ok tak?

semuga bahagai berada di perantauan...

Pp said...

:-) selamat kembali...

ada lah jugak kenangan di abu dhabi ek...ehehe....

nanti nak dgr cerita the wedding!

Adry said...

welcome home kak... hehehe... thanks for that "something" you sent me... love it... takda buat entri pun pasal tu ek... don't worry...

Adry @ http://www.adrysabry.com

nurie said...

slmt kmbali. Miss u much.

Mak Teh said...

Selamat kembali ke blogging world Neeza! Lamanya bercuti tapi tak sampai pulak ke Shah Alam. Hehehe

zany said...

salam neeza, aahhhaaa....rindulah dengan entry neeza, apa cite lepas ni, mesti banyak, tungguuuu.....

ADleez said...

slm kak...
liza msh di ktn...sory x dpt hadir ke majlis kenduri tu hr...plan clash....hehhe... nnt kt jumpe di saudi erk...slm dr jauh....

Kak Elle said...

selamat pulang neeza and thank u for that surprise gifts.

misz_A said...

selamat kembali blogging...tak puas jumpe aritu.... u were so busy...sian akak...

silversarina said...

salam,

Alhamdulillah dah tiba di sana dengan selamat... akak pun tak sempat nak say goodbye b4 neeza terbang, busy memanjang ...

Thanks for visiting us , see you again with a new baby InsyaAllah.

~akuni~ said...

Alhamdulillah dah selamat sampai Pn Neeza kita nih...

pB said...

kejab jer masa berlalu kan ...

dari sari ko sari nok tepon kor Ja,
kaba kaba Ja kelik doh ...


huaaaaa

cHeRyNa PiReS said...

welkambek kak neeza!

windunyeee...tak sabar nak bace cerite raye kak neeza nieh:)

Neeza Shahril said...

Kak Tie,

ala.. nape emo pulak ni? sian Kak Tie.. kalau neeza dekat, boleh kita borak-borak..
nak gi jumpa Kak Tie hari tu pun tak sempat.. schedule padat..

***********************************

Kak Ummi,

Neeza boleh imagine the situation..
syoknya Kak Ummi and Kak Elle dapat jumpa.. :)

***********************************

Abah,

nanti Neeza update ye besan.. hehehh..

***********************************

Tiey,

masih di Mansuroh ya..

memang senyap sunyi sebab blog ni tak berupdate.. tuan dia busy dan tak sempat nak pergi cyber cafe..

nanti layan gambar2 ye Tiey.. :)

***********************************

Kak Cik,

tanpa di duga, semua buah yang Neeza mengidam, Neeza dapat makan..
nanti entry mendatang, Neeza tayang gambar buah pulak ;)

Neeza Shahril said...

Maklang,

Neeza kena mintak maaf dengan semua kawan2.. memang busy sesangat.. ingatkan boleh lah borak-borak.. tapi Neeza mengalahkan mak pengantin lah pulak..

barang2 tu semuanya okay.. tapi terkilan pulak sebab tak sempat ambik gambar kusyen cover dan lain-lain tu..

***********************************

Abg Arif,

tq.. ooo.. kenangan di airport abu dhabi memang tak best.. pusing2.. situ jugak.. hehee..

***********************************

Adry,

hehehh ;). hopefuly ianya padan..

***********************************

Nurie,

tq.. miss you too :)

Neeza Shahril said...

Makteh,

cuti tak lama tu.. bila dah bahagi 2 jadi sangat pendek.. nak jumpa kawan2 pun tak sempat.. kena plan for incoming percutian lah pulak kot untuk ke Shah Alam.. :)

***********************************

Kak Zany,

cerita banyak sangat.. tak terlarat.. neeza hidangkan gambar2 best sikit kot.. ;)

***********************************

Liza,

haaa.. baru wonder sebab tak dengar berita dari Liza..
takpe.. nanti jumpa di saudi ya..

***********************************

Kak Elle,

thanks kak elle.. thanks for the great gift!!

***********************************

Anisz,

sorry sesangat.. rasa bersalah sebab tak dapat nak layan.. akak kehulu kehilir macam lipas kudung..

Neeza Shahril said...

Kak Rina,

Neeza pun tak sempat nak calling2 lepas pada tu.. jadual pack habis..
lain kali kena cuti panjang.. (setahun sekali je balik kot)..
new baby? Insyaallah.. :)

***********************************

Akuni,

Alhamdulillah.. selamat bertapa dalam pigeon hole ni ;)

***********************************

Kak Pb,

Ja pong tok dae nok calling2 lagi..
kaloh YB.. hehee..

***********************************

Sha,

tq Sha..
nanti akak update slow2 ye.. :)

Adry said...

padan sangat... love it.. pandai akak pilih... tengok badan dalam pic ble agak ek.. hehehe..


Adry @ http://www.adrysabry.com

Neeza Shahril said...

Adry,

hehehe.. padan ke? akak risau takut tak padan.. glad you like it..