Sunday, September 7, 2008

Tetap Bersinar Selama Ramadhan


Nak gelak sikit.. hehehee... ok dah! Sebenarnya Neeza tak le faham sangat pasal tag yang satu ni. Tanya orang yang mengetag pun, dia pun tak berapa faham. Jadi, kira taram lah ni ye. Asalkan buat kan.. Kata Adleez (yang tag Neeza), asalkan keluar gambar dah. Okay... kita cuba ye.. copy... paste... taraaaa!!!





Dibuat oleh: antownholic.blogspot.com, reskitrianto.blogspot.com, bashrie.blogspot.com,juzzyouandme.blogspot.com, sweethoney, sofiaroxy, darleeluv, a gift fRoM hEaRt, a gift from azza, sejenak bersamaku, iurf, cikgujue,ibulieza, neezashahril


Ni arahan nya…


1>>Copy gambar kat atas tu and post kat blog korang

2>>Teruskan mencari mangsa seramai 5 org..(nak lebih pun takpe)

3>>Setelah mengenalpasti mangsa yg sesuai, sila tinggalkan pesanan di blog mereka

4>>Lastly, jgn lupe tempek url korang sebelah url neeza tuh...


Liza, ampunnnnn!!! sebabnya Kak Neeza tak sanggup nak tag orang. Sebab Kak Neeza pun blur dengan tag ni. Harap Liza tak marah ye :)


********************************************
********************************************


Okay, sekarang jom terjah apa yang kami makan semalam.




Oopss!! model dah bertambah lagi sorang lah! Walaupun tak puasa, che' mek baju merah tu dibenarkan makan bersama kami (tengoklah tu, orang belum berbuka, dia dah belasah mango). Sebabnya... dia mengadu sakit kepala. Apa tak sakit kepala, suka sangat mengadap computer main games. Jadi, atas dasar kesian, Ummi pun bagi lah dia join sekali. Model lelaki dah di try kan masuk tapi dia melalak. Jadi, gambar tak lepas penapisan hehe...


Kami makan nasi tomato bersama ayam masak merah, gulai daging beserta acar semalam. Nasi tomato ni maknanya masak sendiri lah sebab kat sini tak jual :P. Dessert pula - creme caramel. Ini favorite Sophea. Alamak! As, nanti akak buat lagi ya. Memang akak ingat As suka creme caramel ni. Tapi hari ni takde Sambal Ikan.. jadi As tak terliur kan.. :). Semalam, kami minum Laici Ais - favorite Sophea juga :).

17 sugar & spice:

Abahnajwa said...

Wahhh...model baru ni kemain seksi lagik tau..hahahaha...Meriahnya menu..sedap tuu...isk..isk..isk...

Kak Elle said...

neeza nasi tomato dah berjangkit eh?

coan makan depan kakak yg puasa ish..ish..

so hari kita masak sama juga ke?

aNIe said...

Neeza...krim karamel tu kalau akak buat...maknanya akak makan sorang...yang lain semua tak suka...

Nasi tomato?...sedap tu...ayam masak mera memang feveret anak2 akak...

Hari ni akak masak nasi lemak kukus...berbuka dgn kak sya ari ni...

zino said...

neeza..
kemana pergi jumpa juadah berbuka.. menambah kesabaran petang2 ni hehe

Neeza Shahril said...

Abah,

model baru tu boleh seksi dalam rumah aje.. kat luar Abah dia tak bagi.. mesti bagu ada sleeve ;)
menu biasa2 je abah.. :)

===================================

Kak Elle,

puas nak cakap dah.. kalau neeza nampak memang marah.. itu dia, dengan selamba ambik mango depan tu makan..
hari ni neeza masak nasi putih kot kak elle.. :)

===================================

Kak Anie,

hehe.. janggal pulak panggil kak anie.. biasa panggil kak lady..

anak2 neeza memang suka creme caramel tu.. ayam masak merah pun sama.. :)

Sedap tu nasi lemak kukus.. berbuka dengan adik lagi lah syok kan.. :)

===================================

Zino,

sabar zino.. dah nak buka kan.. hehee..

Tie said...

Ha..ha..lucu tengok model dah bertambah...sikit lagi penuhlah meja tu..dgn model2 cilik..he he..Kak tie msk nasi kerabu hari ni..hubby nak makan lak..

ADleez said...

muahah....

mmg la..psl tag tu pun liza punkrg pasti...x pe la x mrh pun...

lps ni kak neeza melaram la plk dpn mknn erk...nak tgk rupe tkg msk slps memasak..camno gamaknyer....hehhe

arsaili said...

salam..wahh nasi tomato..kita org hari ke-2 puasa wat nasi tomato..ahahaha..selera makan macam macam jer puasa2 ni..

as said...

amboi2 coan...bukan main tayang makan depan sophea...sib baik dpt kakak yg penyabar :)
akak nih...as sajer jer la..hehehe...takyah susah2 la akak...saja jer..
as skrg okeh jer.still okeh stakat nih :P
tapi roy la..sian plok ker dia..posa2 plak tu kena,kalahkan as..hehe

Neeza Shahril said...

Kak Tie,

nak jugak nasik kerabuuuu.. favorite neeza tu tau Kak Tie :)

===================================

Liza,

kalau tukang masak melaram depan camera, orang lain takleh makan dah sebab tak lalu nanti hehehe..

===================================

Arsaili,

bila bulan puasa, semua rasa sedap kan.. air paip pun nampak sangat menyelerakan hehee..

===================================

As,

Coan tu memang As.. tadi dia bantai minum air dan Sophea terminum.. sib baik tak sengaja..

hehee.. kesian kat Roy.. takpe As.. biar Roy yang rasa lebih.. baru lah adil.. hehehe..

zany said...

neeza,
tag tu akak faham macam ni, sentiasa bersinar maksudnya sentiasa update lah ye,letih ke tidak mesti blogging, ha, ha.

Agency model 1 to 3 ke ni, makin hari makin tambah modelnya, seksi pulak tu, he, he....comel.

Mak Teh said...

Neeza, betul tu kalau tak faham maksudnya jangan tag orang.... bahaya. Manalah tahu itu propaganda siapa!

Semalam mak teh masak speghetti special mak teh dan ikan terubuk belah belakang sumbat cilli. Di tempat neeza tu ada terubuk tak?

Adry said...

dah tambah model sorang ek.. hehee... try la lagi sorang tu kasi cukup tiga... hehehe

Neeza Shahril said...

Kak Zany,

ooo ye ke?? hehehe... cam tu ke?
model sexy tu tak poseee ;)

===================================

Mak Teh,

sebab tu neeza tak tag.. sebab tak faham.. hehe..

Terubuk? tak pernah nampak lagi rasanya.. neeza memang suka terubuk.. kalau goreng garing.. sedapnyeeee :)))

===================================

Adry,

nanti akak try sorang lagi model tu kalau berjaya ya :)

ADIEJIN said...

ADUHHHH..wa cukup stim tengok itu Caramel...ini hari mau suruh bini carik lah..adeushhh...sure mimpi caramel malam nih...

maklang said...

wan suka cream caramel..semua suka, except paklang..untung dah tu sebab ada yang tak suka!he..he..

Neeza Shahril said...

Adiejin,

wahhh!! baru muncul kamu haaaa :).
cepat gi carik caramel tuuu.. jgn sampai ngingau makan caramel pulak hehee..

===================================

Maklang,

bila ada yang tak suka, ada lah portion lebih kan maklang hehe..