Wednesday, November 19, 2008

Sayang anak Ma :)



Syukur Alhamdulillah.. Setelah lebih 2 hari 2 malam menanggung kesakitan, akhirnya pada tepat jam 12.55 tengahari, 19 November 1974 iaitu pada hari Selasa, lahir lah seorang baby girl yang comel (cait! perasan comel.. hahaha!!!!). Beratnya hanyalah 6 pound lebih (tak tahu lah dalam kg sebab takde tulis dalam surat beranak :P). Memang kecik.. patutlah dah besar pun dia kemetot aje.


Tamatlah penderitaan labor pain Ma di hospital itu.


Ma, terima kasih kerana melahirkan anakanda kedunia yang indah ini.
Segala penderitaan Ma tak mungkin dapat dibalas dengan apa jua sekalipun.
Hanya Allah yang bakal memberi ganjaran kepada Ma diakhirat nanti.
Semoga hidup Ma sentiasa didalam rahmat Allah.
Ameen....


22 sugar & spice:

Shima said...

Happy Birthday kakok...love u 4ever....

cikgu jawe said...

slmt ulangtahun kak neeza. jd anak solehah ye.. ahaks! hehe

yg ke berapa eh?

hidayah said...

happy birthday dear sis! many happy returns :)

pB said...

ti'kah sari dengae Arifah ....

l i e y n said...

HAPPY BIRTHDAY KAK NEEZA!!!!
SEMOGA ALWAYS HAPPY N DIBERKATI ALLAH...

Zabs said...

Salam Neeza,
Selamat Hari Lahir ...
Semoga sehat sejahtera selalu..
InsyaAllah..

Pp said...

neeza :)

selamat ulang tahun hari lahir...

Berjaya juga Ma membesarkan Neeza, dah besar comel lotte pun!!...hehehe

now, giliran Neeza pula jadi Ma kepada anak2 sendiri....dan menghargaikan jasa2 seorang ibu!

noniey alias said...

ALLAH selamatkan kamu,
ALLAH selamatkan kamu,
ALLAH selamatkan kak neeza,
ALLAH selamatkan kamu.

may all ur wish comes true...

arsaili said...

salam..kasih ibu membawa ke syurga

MAMAMIA said...

Happy Birthday Neeza yg maintain comel.

Semoga Allah panjangkan umur dan terus rahmati & berkati Neeza sekeluarga.

tulipurple said...

semoga hidupmu sentiasa dipenuhi kasih sayang dan keberkatan dr-Nya...for such a wonderful person like you..epppppyyy beeeeesssttdaayyy forrrrr yooou!

p/s:cik abe kasi present ape?dia plak ke blanje makan?hehe

Neeza Shahril said...

Shima / Bada / Dik,

wah wah.. jadik orang pertama comment yeee.. hehee..

time kasih adikku cayang... :)

***********************************

Cikgu J,

time kasih cikgu..
Insyaallah.. cikgu doakan akak ya.. :)

***********************************

Hida,

thanks a lot my dear :)

***********************************

Kak pb,

buleh jugok beloh kek sekali dih ;)

***********************************

Lieyn,

thanks lieyn..
Ameen...

***********************************

Pak Zabs,

thank you... :)
mudah mudahan... Insyaallah..

Neeza Shahril said...

Abg Arif,

Time kasih abg Arif...

dah besar ni hilang dah comel tu.. banyak kedut2 doh.. hehehe..

betul tu.. neeza setuju.. moga neeza dapat jadi ibu yang baik Insyaallah..

***********************************

Noniey,

akak teringat cerita P ramlee pulak.. hehee..

time kasih noniey.. :)

***********************************

Arsaili,

betul tu.. moga kita dapat bersama2 di syurga.. :)

***********************************

Kak Mamamia,

thanks kak.. maintain tu.. biasa2 aje.. Alhamdulillah atas segala yang dipinjamkan ni..

Ameen...

***********************************

Tulip,

I'm touched... :)
thanks sis..

che' abe tak bagi apa2 lagi.. dia tanya nak apa.. hmmm.. tak best lah kan bagi tahu apa kita nak.. ;)

drNO said...

happy birthday......
semoga panjang dan dimurahkan rezeki...

Fadzila said...

happy birthday sis... moga panjang umur & dimurahkan rezeki....

Raihah Rosli said...

happy birthday kk neeza!

Smoga pjg umo, murah rezki dan sentiasa dlm rahmah dan barakah dr NYA..

:)

Mior Azhar said...

Selamat Hari Lahir ke 34!!!!!!Moga Panjang umur, murah rezeki and bahagia selalu

Neeza Shahril said...

Drno,

thanks Drno :)
Ameen...

***********************************

Fadzila,

thanks sis... :)
Ameen...

***********************************

Raihah,

thanks a bunch :)
Ameen...

***********************************

Pak Mior,

Thank you.. :)
Ameen...

Kak Elle said...

ait apa jadi ngan my previous comment???anyway here's another

HAPPY BIRTHDAY NEEZA MAY YOU ALWAYS BE CHEERFUL AND HAPPY WITH THE LOVED ONES.

Kak Elle said...

PS MY NIECE'S BIRTHDAY PUN 19TH NOV

kuIna Jentayutiara said...

epy birthday neeza... moga panjang umur, murah rezeki, bahagia & ceria selalu..

cikgu sy pernh berpesan kita tak mungkin dpt membalas jasa kedua ibu bapa kita kerana ianya tidak ternilai tp kita boleh memblas jasa mereka dgn menjadi ibu bapa yg terbaik buat anak2 kita.

take care ya...

Neeza Shahril said...

Kak Elle,

memang selalu jadi comment ghaib.. ada hantu agaknya hehee..

happy birthday to niece kak elle.. boleh lah potong cake sesama ;)

***********************************

Kuina,

thank kuina..

betul tu.. kita perlu buat benda yang sama utk anak anak kita kan.. :)