Monday, December 1, 2008

Bulan berubah, cuaca bertukar



Akhirnya, Neeza decided to use this link for my new backgorund. Thanks to Raihah and everyone else yang bagi idea tu :). Jazakallahu Khairan.. Dah tak geram dah walaupun letih juga nak type semula link yang hilang lesap di alam maya tu.


Hari ni dah masuk 1 December 2008. Kalau 2 bulan dulu, cuaca sangatlah panasnya diluar, sekarang tidak berapa lagi. Dalam bilik ni pun, suhu hanyalah 23 Celcius walaupun tak pasang air cond. Sejuk memang sejuk cuma belum sampai tahap untuk pasang heater sebab bila tengahari menjelang, kat luar matahari terik. Jadi, tak lah sejuk sangat. Winter dah datang! Ehemmm.. winter sini takde snow lah ya. Kalau nak merasa snow pergilah ke arah utara sikit. Ada lah sikit-sikit snow disitu ;).


Satu benda yang Neeza suka tentang waktu sekarang ialah, siangnya pendek dan malamnya panjang. Subuh habis 6.10 am dan Maghrib pula pukul 4.44 pm. Isyak pukul 6.18 pm. Lepas Isyak, aktiviti bebas. Kalau ada aktiviti di luar seperti membeli belah senang sebab tak payah risau kedai kena tutup time solat. Lagi satu, pada sesiapa yang nak berpuasa atau kena ganti puasa, inilah masa yang terbaik sebab siang pendek. Jadi, puasa tak lama dan tak berapa mencabar hahahaa!!! Tak aci betul kan.. ;).


Tapi kan... tak lama lagi, bila cuaca betul-betul sejuk, mula lah tak best sebab sejuk dia tu sejuk sesangat. Kalau rumah ada centralized heater okaylah. Kalau takde, kenalah pasang indiviual heater tu yang panas macam tak berapa sekata. Takkanlah nak duduk aje dekat heater tu kan macam berdiang kat api. Tak buat kerja lain lah jawabnya..


Okaylah itu sahaja.. bye... :)



15 sugar & spice:

misz_A said...

hi kak neeza.. nice background...kena ngan tema hidup d negara arab... hehe.. tapi mcm susah skit arr nak baca...

Neeza Shahril said...

Anisz,

akak dah tukar atas permintaan Anisz... :)

Kak Elle said...

mula2 ingat cermin mata saya yg kena ganti baru tak leh baca lansung...lama2 langsir baru pun kuar so baru bolih membaca....

Ummi365 said...

a ah lah k.ummi ingat pun macam smthg with my eyes.. dah lama sikit baru keluar the color...hehehe

dah sejuk eh.. best kan!

ADleez said...

akak...sy dh demam ni...kene flue.. cuaca dh sejuk...dok dlm comforter jer r...hehhe...

Neeza Shahril said...

Kak Elle,

langsir lambat sikit keluar sebab cuaca sejuk hehee..

***********************************

Kak Ummi,

best jugak tapi sengal tulang ;)

***********************************

Liza,

bestnya duduk dalam comforter je... hehee..

pB said...

SALAM


layout ni cantik.
dah ramai dah yang tukar guna layout dari website nie.



Sor jah hok kurae ..
(jangae maroh deh)

tulisae tepi beloh kiri tu , keno keleh molek molek baru buleh baco ....

l i e y n said...

rasa mcm pelik je winter season di arab saudi...org kat sana x pelik, kita kt sini je rasa pelik...kita? saya le...

Tie said...

Oh..ada juga winter kat sana, ekk. Ni dah ok laa template ni.... Kak tie nak tengoklah kot2 ada yang berkenan..hi hi..

Raihah Rosli said...

Same2 sis :)

Bestnye da winter.

OndeOnde said...

background ni sesuai lah dengan keadae cuaco tepak Ja tu dih? Sejuuukkk...nice layout! huhuhuh..sweater Ja tok siap lagi ni!

as said...

uish,kena pindah rumah yang ada centrelized aircond la nih!! en shahrillllll,sila baca..hahahha..

best kan,dah sejuk2..semalam keluar tgh sejuk gilos...dah tak tahan..sib baik ana mahu pulang ker Malaysia,jimat sebulan masa sejukkkkkkk.....kah kah kah...

Lawa background nih :)

manlaksam said...

Siang pendek, malam panjang. Best tu...makna nya kerja kurang, tidur lebih. Gaji sama, best.
Betul ke ?

Neeza Shahril said...

Kak Pb,

tu la.. banyok blog Ja ggi, kelih banyok hok guno layout dari website tu.. sehati sejiwo ggitu..

tulisae hok mano tuh?
mungkin nok suruh kak pb dok lamo2 sikit ssini kalih.. hehee..

***********************************

Lieyn,

winter sini sejuk je takde snow except for kat utara sikit..
tu pun tak lah lebat mana pun snow nya.. global warming kan.. :)

***********************************

Kak Tie,

lay out Kak Tie cantik tu..
jom pakat tumat layout selalu hehee..

***********************************

Raihah,

best lagi ada buah durian ;)

***********************************

Kak wani,

takpo sweater tu.. Ja ambik tahun depae utk winter tahun depae..
kali ni memae tok dae doh.. take your time ya sis.. :)

***********************************

As,

biar En Shahril baca tu.. hehe..

tak aci!!! nak balik mesia jugak.. tapi larat ke akak ni? hehe..

sekarang ni dah rasa sakit2 selalu dah.. nak jalan pun tak larat..
sib baik la menaip larat lagi heheeee..

***********************************

Pak Man,

kerja sama aje.. gaji pun sama..
tidur je lebih hehehhh...

Nadia Yuna said...

mmg best backgroud dari tempat ni. comel pun comel. yg paling best sebab tak payah edit html tu semua. copy paste je kat gadget =)