Tuesday, December 2, 2008

Kenapa mimpi gitu?



Semenjak dua menjak ni, Neeza selalu mimpi dapat baby lah, ada kat hospital lah, kena operate lah dan sewaktu dengannya. Semalam, mimpi lagi. Neeza pergi hospital dan nurses prepare untuk Neeza bersalin. Tapi, Neeza terperasan diorang ingat Neeza ni bersalin normal. Then ada lah yang cakap, dia ni bersalin caeserian. Ngeri pulak kalau betul-betul diorang tersilap. Mungkin terlalu fikirkan sangat pasal ni kot. Tu yang mimpi bukan-bukan aje.


Macam mana ya rasa bersalin di sini? Takutnya la bila nak fikir sebab first time kan. Setakat bersalin 3 anak ni, Neeza memang opt untuk 100% anaesthetic. Kali ni pun rasanya nak macam tu jugak sebab tak sanggup nak tengok doctor belah perut. Tapi kan, macam mana lah agaknya masa tengah operation tu Neeza terjaga? Aduh!!! Tak sanggupnyaaa... Dah la, tak nak fikir lagi. Baik doa je kan.. :)


21 sugar & spice:

Чикгу Жаве the CJ said...

ehehe.. ni mimpi org pregnant. :)

OndeOnde said...

Ja, gholik la kalu pregnant mmipi lagu tu, koho dekat due date, koho mmipi pelik-pelik..banyok2 baco Quran dan berdoa. InsyaAllah semuanya akan OK. :)

drNO said...

dearie, u preggie ke?
apsal i x tau...
heheh
bila due...
I'm so lost...:):):)

zahryanie said...

org yg tgh pregnant mmpi dapat baby tu xpe la jgk...ni org yang single mingle mimpi ada baby tu apa tandanya??jodoh dah dekat ke atau nak dapat rezeki besar apa??*wink*

tulipurple said...

semoga sis berada dlm lindungan-Nya selalu....take xtra care k..biasalah tu,hehe sis dok pikir byk sgt tu.
sy ni mimpi kerana ganguan makhluk halus lg ler tak larat nak layan...dr takut dah naik menyampah lak.

pB said...

mimpi ado makno tu ....

Kak Elle said...

neeza insya'allah everything will be fine...kan dah pernah under GA jgn risau sgt bab tu sampai bermimpi...ni bila nak bagi address.

Tie said...

Neeza ni byk fikir laa...sebab tu mimpi bukan2.

Cuba sibukkan diri dengan hobi baru, membaca ke, jenjalan ke..blogging ke..hi hi..nanti hilanglah mimpi tu.

ADleez said...

liza mimipi dpt basikal..blh kaaa..hehhe...akak tu dok pikiq sgt...that's why asyk dok mimpi bende tu jaaa....bt bese2 jerrr.. kalahkn mengandung anak sulung nihhh...hehheeh

aNIe said...

Salam Neeza...neeza ni sebenarnya risau sampai termimpi2...

Kene tenangkan fikiran...insyaallah takde apa2...take care

Neeza Shahril said...

Cikgu,

ooo... pandai cikgu ye... :)

***********************************

Kak wani,

tu hok ddebar tu.. Insyaallah.. Ja ghajing2 kae diri baco Quran...

***********************************

DrNo,

memang tak de sape tahu melalui blog pun... hint2 je.. :))

***********************************

Yanie,

tu tandanya jodoh dah dekat hehee... Ameen...

***********************************

Tulip,

alamak.. gangguan makhluk halus lagi menakutkan.. jangan lah akak mimpi gitu..
akak pernah mengigau hantu.. husband kejutkan.. sebab teruk sangat akak cakap yang bukan2..

Neeza Shahril said...

Kak Pb,

makno ggapo heh? ;)

***********************************

Kak Elle,

dah bagi kan.. :)

***********************************

Kak Tie,

Neeza fikir banyak sangat la agaknya...
blogging dah hari2 dah.. ;)

***********************************

Liza,

kalau mengandung anak sulung tak tahu la camana... hehee..

***********************************

Kak Anie,

tu la rasanya.. risau entah apa apa..
thanks kak..

alaf21fc said...

Salam hormat wahai Neeza.

InsyaAllah, pihak kami akan mengirimkan emel berasingan.

TERIMA KASIH

silversarina said...

salam,

Mimi mainan tido kata rang . Usah fikirkan sangat , InsyaAllah semuanya selamat . Cubalah bius separuh dapat tengok dan dengar orang sekeliling, akak masa nak lahirkan Mimi akak minta bius separuh , best pengalaman tu :)

KAKTINY said...

haish akak ni.. ada ker tgh operate tu buleh nak terjaga plak.. (jgn akak cipta kes pertama dlm dunia ni kak.. hihihi)

minta selamat segalanya ok.. semoga.. tiny doakan yang baik-baik utk akak sekeluarga.. amiiinnn...

Pp said...

konfem la ye neeza pregnant....alhamdullilah!

semoga selamat dan sihat....

dua malam lepas abg arif mimpi kena pick pocket ... sungguh lega bila terjaga nampak wallet masih ada di atas meja!

Nadia Yuna said...
This comment has been removed by the author.
Nadia Yuna said...

kakak saya udah mahu dapat baby lagi ya? huhu. Moga selamat semuanya ya?

selalu nadia singgah sini. Tapi jarang tinggal jejak di entri. uhuh. merindu jadinya =)

** kak. bukan ke kalau ikut psikologi. Apa yang kita asyik fikir akan diterjemah dalam mimpi. huhu, satu lagi kalau ade unfinish business dalam kehidupan seharian. Pasti akan diterjemah ke dalam mimpi =)

saya rindu akak!

Neeza Shahril said...

alaf21fc,

thanks :),

***********************************

Kak Rina,

tak sanggup bius separuh.. takutttt!!! ;)

***********************************

Tiny,

tak pernah ada ke? hehee..
jangan lah akak cipta rekod.. ;)

***********************************

Abg Arif,

thanks dan doakn Neeza ya :)

mimpi kena pick pocket makna rezeki bertambah tu.. :)

***********************************

Nadia,

tu pun betul tu.. akak rasa tu lah kes akak sebenarnya hehee...

lama Nadia menyepi kan.. :)

Chekgu BaniHassim said...

lorrr..
akak pregnant ke???
huhu...

biarlah rahsia...
semua tu mimpi je laa..
asyik memikir je, mmgla terbwk2...

bwk2 la bertenang... :)
everthing will be just fine...

Neeza Shahril said...

Chekgu,

suka tak?? hehee..

thank you chekgu.. :)