Friday, December 5, 2008

Have a safe journey my dear...



After a year and a month, today is the first day we're separated thousands kiometers away. You left me yeterday evening with a spirit of a mujahid and I accompanied you with tears. I shouldn't have cried but I did. My tears is cheap when it comes to you. I can't stop myself from feeling lonely by not having you around. No teasing, no struggling to wake you up in the morning, no funny face and the worse is, nobody's there to comment on my dishes.. :(.


I can't wait to see you again in another 6 days. I hope everything goes great for you over there in the holy place.


While you're away, I'll take care of your 'amanah'. I'll take a good care of myself, I'll take an extra care of our lovely kids and I'll make sure all other belongings of yours are in good condition. Insyaallah...


I'll be missing you my dear...




21 sugar & spice:

Kak Elle said...

selamat menjalankan ibadah haji untuk Tuan Shahril semoga mendapat haji yg marbur..insya'allah.

jgn sedih2 ye neeza cuma seminggu aje anak2 kan ada hilang seme rindu nanti ok.

as said...

alhamdulillah,berpeluang shahril mengerjakan haji..hanya orang terpilih saja dapat mengerjakan haji..akak kena gembira :)

insyaallah,next year time akak pulak..

drNO said...

bestnya...alhamdulillah...
time kita x tau la lg bila kan..
neeza raya without laling la ye this year...xpe...bukannya dia pg mana pun..sekejap je..
kita pun, raya dgn anak2 je nih...mr AB p japan la pulak 10days...huhuhuu

KAKTINY said...

bahagianya suami akak 'dijemput menjadi tetamu Allah'..

didoakan ganjaran pahala utk akak yang merelakan pemergian mujahid Allah dan menjaga amanah Allah yang maha agung..

(huhuhu.. terasa sedihnya kena tinggal ngan anak2 jer.. kalu abang kena gi outstation, hati selalu jerit.. NAK IKUUUTTT... huhuhu..)

noniey alias said...

takpe, nanti tahun depan kak neeza gi sekali ngan sume satu family eh.. jangan sedih2...jaga kesihatan

MAMAMIA said...

Alhamdulillah. Semoga mendapat haji yang mabrur.

Nezza take care of yourself & kids too.

l i e y n said...

kak neeza...pemergian mujahiddin tak harus ditangisi...tangisan kegembiraan takpe..
bestnya dapat peluang ke baitullah lebih2 lagi dapat menunaikan rukun ke5...
me is green of envy..
hope to be there soon..

ADleez said...

jgn sedey2 akak... en.shahril pergi menunaikan rukun Islam..klu ade ape2 keperluan sepnjang shahrilx de ni cal la sy...insyaAllah kami sedia membantu...:)

Nazali Noor said...

Semoga memperoleh Haji Mabrur ya Shahril..

Neeza jaga diri dan menantu2 abah elok2 ya

Nadia Yuna said...

Alhamdulillah. Semoga mendapat haji yang mabrur hendaknya, amin.

kakak, jangan sedih-sedih tau. jaga diri bebaik. Ade baby lagi tu =)

Nadia Yuna said...

Eh. la. komen kat tempat akak. terus leh sign in. kalo tahu dari tadi wat cenggini. penat je nadia balas komen kat blog nadia gune anonynomous

adoiilaa

Neeza Shahril said...

Kak Elle,

memang anak2 boleh jadi pengubat kerinduan.. tapi masih tak sama..

***********************************

As,

akak gembira bagi pihak dia tapi sedih sebab dia jauh...

***********************************

DrNo,

sesamalah kita beraya dengan anak2 kan DrNo..
sedihnye... uhukkkss.. uhuksss...

***********************************

Tiny,

Ameen...

kalau pergi outstation.. sure akak ikut sebab budak2 pun cuti sekolah..
tapi ni pergi haji, tak dapat nak ikut.. nanti tak concentrate pulak dia..

***********************************

Noniey,

akak sedih sebab tak dapat tengok dia hari hari ;)

***********************************

Mamamia,

Ameen...
thanks kak... :)

Neeza Shahril said...

Lieyn,

akak nangis sebab dia jauh dan pastinya akan merindui dia.. tapi at the same time akak happy for him...

Insyaallah.. turn Lieyn akan sampai tak lama lagi...

***********************************

Liza,

thanks Liza..
kalau ada apa2 akak roger ya.. :)

***********************************

Abah,

Ameen...
Insyaallah, Neeza akan jaga semua amanah tu dengan baik...

***********************************

Nadia,

Ameen...

akak cuba tak sedih.. tapi kadang2 tu rindu gak.. ;)

13may said...

moga selamat menunaikan ibadah...

Salam Aidil Adha :)

arsaili said...

salam..happy eid ul adha..semoga pengorbanan kita mendapat barakah dariNya...berjauhan tu juga pengorbanan kan..ehehe

silversarina said...

salam,

Akak juga sebak baca entry ni.

Semoga hubby beroleh haji Mabrur, InsyaAllah.

Take care dan selamat hari raya aidil adha.

zino said...

doakan dia selamat sepanjang tempuh berada di tanah suci dan dapat menyerjakan ibadat haji dengan sempurna.. amin..

Neeza Shahril said...

13May,

Ameen...

Selamat Hari Raya Aidil Adha juga.. :)

***********************************

Arsaili,

betul tu.. kena redha kan..

Salam Eid Al Adha..

***********************************

Kak Rina,

dulu Neeza anak manja.. sekarang ni isteri manje ;)

Ameen...

Selamat Hari raya Aidil Adha untuk Kak Rina juga..

***********************************

Zino,

Ameen...

Kujie said...

kejap je tu neeza...kalau bertolak dari malaysia...mau 40 hari tau

Neeza Shahril said...

Kak Jie,

betul tu Kak Jie..
tapi kejap2 pun.. rasa lama bila berjauhan... :(

Adry said...

Semoga suami akak mendapat haji yang mabrur insyaAllah.... aminn